Gyakori kérdések

Kérem, tájékozódjon gyakran ismételt kérdésinkből! Biztosan talál választ az Ön kérdésére is.

Honlapkészítő működése

» Miként helyezhetek el linket/hivatkozást honlapom tartalmában?

Mi az a link?

A szaknyelv hiperhivatkozásként említi. Úgynevezett élő kapcsolat. Ha egy szöveges részben létrehozunk egy ilyet, akkor megválotzik a szöveg kinézete és a felé vitt egérmutató is. Azért nevezik kapcsolatként mert egy másik tartalomra mutat és így bővebb információhoz juthatunk.

Tekintse meg hogyan tud a honlapkészítő felületen linket elhelyezni:

Link készítése Hozza létre azt a szöveges tartalmat, melyben linket szeretne beszúrni. Ha ez elkészült, akkor hozza létre a 3.lépésben(menü) azt a menüpontot is, melyre szeretné a linket irányítani. Majd ezt húzza a rejtett menük közé, ha nem szeretné, hogy a honlap külső oldalán megjelenjen.
Link készítése Most lépjen be a Keresőoptimalizálás menüpontba és azon belül a beállítások gombot válassza. Itt (jobb oldalt) talál egy táblázatot és keresse meg a legutóbb létrehozott menüpontot (amilyen néven létrehozta), majd jegyezze meg az URL oszlopban található nevet (természetesen ugyanabban a sorban, amiben megtalálta a létrehozott oldal nevét). Erre fogunk hivatkozni az alábbiakban.
Link készítése Nyissa meg a 4.lépésben(tartalom) azt a tartalmat, amelyben szeretnénk hivatkozni. Kattintson a módosítás ikonra. Jelölje ki azt a szöveg részt, amire szeretné tenni a linket! Majd kattintson jobb egér gombbal erre és válassza a "Link beszúrása/szerkesztése".
Link készítése

Itt adja meg a "Link URL" mezőbe azt a menüpont nevet amelyet a táblázatból másolt ki egy / (per) jel mögött. Például: /link-hivatkozás

Ha ez nem sikerül, akkor adja meg ugyanebben a mezőben a honlap teljes útvonalát és utána adja meg a fent beillesztett nevet.
Példáu: http://domain/menupont-neve

Ezután kattintson a mentés gombra és próbálja ki honlapján, hogy működik-e a hivatkozás.

Megtekintem az összes kérdést és választ »