Gyakori kérdések

Kérem, tájékozódjon gyakran ismételt kérdésinkből! Biztosan talál választ az Ön kérdésére is.

Domain - Email

» A honlapom címéből mikor tűnik el a honlapom.hu?

Amint a saját domain neve bejegyzésre kerül. Az ügyintézést mi vállaljuk, Önnek mindössze annyi teendője van, hogy az admin felület (honlapom.hu/admin), @ Domain - E-mail menüpontjában hozzáadja a kiválasztott domain nevet.

Szíveskedjen a megfelelő domain kiválasztását, majd hozzáadását követően elküldeni nekünk szkennelve az info@honlapom.hu email címre a 2 oldalas Domain igénylőlapot.
Ezt az imént említett menüpontban, hozzáadást követően a "Domain igénylés" gombbal tudja kinyomtatni.

Szíveskedjen figyelembe venni, mielőtt kinyomtatná a Domain igénylőlapot, hogy rendszerünk az admin felület, Profil menüpontjában megadott adatokat fogja feltüntetni a dokumentumon. A továbbiakban a csatolt dokumentumokkal ezen adatok hitelességét szükséges igazolnia.

Csatolni szükséges dokumentumok összefoglalva:

Cég esetén:

 • 2 oldalas ’Domain igénylőlap’ aláírva
 • aláírási címpéldány
 • tárolt cégkivonat

Egyéni vállalkozás esetén:

 • 2 oldalas ’Domain igénylőlap’ aláírva, hitelesítve 2 tanúval
 • valamely dokumentum, amely igazolja egyéni vállalkozói tevékenységét (vállalkozói igazolvány, nyilvántartásba vételi igazolás stb.)

 További kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat. Az ügyintézés 3-5 napot vesz igénybe.

» Honnan tudom,hogy szabad-e a domain?

A honlapkészítő felületre bejelentkezve a Domain-Email pontban tudja leellenőrizni az Ön által kiválasztott domain név státuszát.

» Hogyan rendelhetem meg a domain nevem a honlapkészítés során?

1.1.Domain név hozzáadása:

Az admin felület (honlapom.hu/admin), @ Domain - E-mail menüpontjában tudja a kiválasztottdomain nevet hozzáadni, egyben leelenőrizni a kiválasztott domain név státuszát.
Kérem, hogy szíveskedjen a megfelelő domain kiválasztását, majd hozzáadását követően elküldeni nekünk szkennelve az info@honlapom.hu email címre a 2 oldalas Domain igénylőlapot.
Ezt az imént említett menüpontban, hozzáadást követően a "Domain igénylés" gombbal tudja kinyomtatni.

Kérem, hogy szíveskedjen figyelembe venni, mielőtt kinyomtatná a Domain igénylőlapot, hogy rendszerünk az admin felület, Profil menüpontjában megadott adatokat fogja feltüntetni a dokumentumon. A továbbiakban a csatolt dokumentumokkal ezen adatok hitelességét szükséges igazolnia.

1.2.Csatolni szükséges dokumentumok összefoglalva (ezeket szkennelve elfogadjuk):

Cég esetén:

 • 2 oldalas ’Domain igénylőlap’ aláírva
 • aláírási címpéldány
 • tárolt cégkivonat

Egyéni vállalkozás esetén:

 • 2 oldalas ’Domain igénylőlap’ aláírva, hitelesítve 2 tanúval
 • valamely dokumentum, amely igazolja egyéni vállalkozói tevékenységét (vállalkozói igazolvány, nyilvántartásba vételi igazolás stb.)

A domain név elkészültekor, rögtön az oldalhoz csatoljuk, ezzel élesítve azt. Amennyiben még nem szeretné élesíteni az oldalt (pl. mert még nem készült el), kérjük írásban jelezze nekünk az info@honlapom.hu email címre.


Az ügyintézés 8-10 napot vesz igénybe.

» Mennyibe kerül a domain regisztráció?

1 domain regisztráció díja a honlap csomagok része, tehát nincs felára. A további domain regisztráció díjáról a Szolgáltatások menüpontban talál információkat.

» Milyen keresőoptimalizálási szempontokat vegyek figyelembe a domain regisztráció során?

Keresők szempontjából a legfontosabb szempont az, hogy a látogatók számára legrelevánsabb, legkézenfekvőbb szóból képezzük domain nevünket. Az alábbi oldalon tudjuk ellenőrizni, hogy egy adott kifejezésre hány keresés indul el a google keresőben:

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

» Ha már minden általam ellenőrzött domain foglalt, mit tehetek?

Ha foglalt minden domain, amit leellenőriztünk, ne csüggedjünk. Kiváló megoldás ha 1-1 szó ragozott alakját (pl. ablakotcserelek.hu) regisztráljuk domain névként. Ezen kívül a többes szám használata is megoldást jelenthet.

Szintén megoldás lehet, ha földrajzilag szűkítjük tevékenységünket (pl. ablakcseremiskolc.hu).

Amennyiben nem használhatóak a fenti tippek, képezhetünk domain nevet egy második kulcsszó segítségül hívásával (pl. ablakcsere-ajtocsere.hu).

Figyeljünk azonban a konkurencia domainjeire is a fenti módszerek használata során, nehogy más honlapra szállítsunk látogatókat választásunkkal - törekedjünk rá, hogy a domain maradjon könnyen megjegyezhető és összetéveszthetetlen.

» Hol tudok belépni az email címembe?

Amennyiben webmailen kívánja leveleit megtekinteni itt teheti meg: webmail.honlapom.hu

A belépéshez a honlapkészítő felület (admin) @Domain-Email menüpontjában megadott emailcím, jelszó párosra lesz szükség.

» Levelezőprogramban is használhatom az email címemet?

Igen, POP3 hozzáférést biztosítunk az email címekhez, így levelezőprogrammal letölheti a leveleit. A hozzáférések a következők:

Email cím: az Ön által a honlapkészítő felületen megadott cím
Felhasználónév  (fioknev): az adott email cím
Jelszó : az Ön által a honlapkészítő felületen az email címhez megadott jelszó

Amennyiben azt választotta, hogy a levelek ne kerüljenek általunk tárolásra, azokat ezen hozzáférésekkel nem éri el, csak a cél email cím alatt.

A levelezőprogramban az alábbi beállítások szükségesek:
POP3 szerver (incoming vagy bejövő): pop3.honlapom.hu
SMTP szerver (outgoing, kimenő): Az Önök internet szolgáltatója által biztosított SMTP szerver címe (pl.: T-Online: mail.t-online.hu, datanet: smtp.datanet.hu).

» Milyen domaint ne válasszak?

Kerüljük a versenytársaink cégnevével megegyező, illetve abból képzett és a védjegyi oltalom alá eső kifejezéseket a regisztráció során, ugyanis ilyen esetekben peres úton elvehetik tőlünk a domain nevet.

» Hogyan állíthatom be az email címem és levelezést a Microsoft Outlook levelezőprogramba?

Indítsa el a levelezőprogramot!

Kattintson a tovább gombra!

Válassza az igen lehetőséget, majd kattintson a tovább gombra!

 

                                                                                                                            

Válassza a kiszolgáló beállítások kézi megadását, majd kattintson a tovább gombra!

Válassza az internetes email lehetőséget, majd kattintson a tovább gombra!

 

Töltse ki adataival a mezőket az alábbiak szerint. A kimenő levelek kiszolgálója az Ön internet szolgáltatója által biztosított SMTP szerver címe (pl.: T-Online: mail.t-online.hu, datanet: smtp.datanet.hu).

A következő lépésben meg kell adnunk a Felhasználónevet (ez a teljes e-mail cím), majd az ehhez tartozó jelszót (ezt a honlapszerkesztő felület Domain-Email menüpontjában az e-mail cím létrehozásakor Ön adta meg). 
A POP-szerver a pop3.honlap.hu, a port maradjon 110
A következő négy opció közül az Önnek szükségeset válassza ki, DE a második /biztonságos SSL/ opciót NE válassza ki, azzal nem működik a letöltés!
(A "letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren" opció kiválasztása esetén pedig fennáll a veszélye a postafiók betelésének, hacsak nem lép be időnként a webmail felületre, és nem üríti a postafiókot).
Majd kattintsunk a hozzáadás >> gombra.

» Használhatom már regisztrált domain nevemet a honlapom.hu rendszerében?

Már bejegyzett domaint két féle módon használhat a nálunk készített oldalhoz.

 1. átirányítva IP címünkre.
 2. átregisztrálva: ehhez a @Domain-email menüpontban adja hozzá az átregisztrálandó domaint, majd a kinyomtatott, aláírt igénylőlapot juttassa vissza hozzánk szkennelve, e-mailben és csatolja a szükséges dokumentumokat. (aláírási címpéldány, tárolt cégkivonat)

Fontos!
Átregisztráció esetén a korábbi ...@azÖndomainje.hu címre érkezett leveleket szíveskedjékarchiválni.

Az átregisztrációt követően az eddig használt e-mail postafiókot a honlapom.hu/adminfelületének @Domain-email menüpontjában szíveskedjen, ismételten hozzá adni. A levelek archiválására azért van szükség, mert a korábban megszokott formában a levelezés megszűnik.
A domain igénylőlapon a bejegyzéskor megadott adatokkal megegyező tulajdonosi adatok megadása szükséges, ellenkező esetben az átregisztrációt az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) elutasítja.

Az átregisztráció díját cégünk átvállalja, nem emeli a csomag költségeit.

» Hogyan állíthatom be webmail felületen a leveleim aláírását?

Első lépésben jelentkezzen be a webmail felületre (webmail.honlapom.hu).

Kattintson a Beállítások menüpontra, melyet a jobb felső sarokban talál. A megjelenő képernyőn a kis fülek közül válassza az Azonosítók fület. A bal oldalt megjelenő azonosítók közül válassza a megfelelő e-mail fiókot. 

Az elemek szerkesztése alrésznél kattintson az Aláírás fülre. Itt a beépített szöveges szerkesztő segítségével formázza meg az Önre vonatkozó levél aláírását. Az itt beállított aláírás fog megjelenni a leveleinek végén. 

Ahhoz, hogy a formázása megjelenjen az e-mailekben két apró beállítást kell megtennie.

A szöveges szerkesztő alatt talál egy jelölő négyzetet. Ezt be kell kattintania (HTML aláírás).

Majd mentés után keressük a Beállítások fület (ugyanott található, mint az Azonosítók fül). A bal oldalon található lehetőségek közül válasszuk az Üzenetek írása opciót és az itt megjelenő beállítások közül válasszuk ki a HTML üzenet írásánál a MINDIG lehetőségét.

Mentés után már a beállított aláírás fog megjelenni a leveleink végén.

» Hogyan tudom a saját domaines e-mail címemet a Gmail felületén keresztül használni?

A honlapszerkesztő felületen, az e-mail létrehozásakor beállíthatunk átirányítást, de ezzel nem merülnek ki lehetőségeink az e-mail gmailen való megtekintésével kapcsolatban.

Lássuk, hogyan használhatjuk egyedi domaines e-mail címünket teljes értékűen a Gmail felületén:

Saját Gmail fiókunkba belépve, jobb felső sarokban találjuk a fogaskereket, melynek lenyíló menüjéből válasszuk a Beállítások opciót.

Egy több fülből álló ablakhoz fogunk jutni.

A fiókok és importálás fülön lesz lehetőségünk a fiók hozzáadására.

Kezdjünk az "E-mailek ellenőrzése más fiókban: E-mail-fiók hozzáadása" opcióval.

Első lépésként meg kell adnunk saját domaines e-mail címünket.

Majd kattintsunk a "Tovább>>" gombra kétszer.

A következő lépésben meg kell adnunk a Felhasználónevet (ez a teljes e-mail cím), majd az ehhez tartozó jelszót (ezt a honlapszerkesztő felület Domain-Email menüpontjában az e-mail cím létrehozásakor Ön adta meg). 
A POP-szerver a pop3.honlapom.hu, a port maradjon110
A következő négy opció közül az Önnek szükségeset válassza ki, DE a második /biztonságos SSL/ opciót NE válassza ki, azzal nem működik a letöltés!
(A "letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren" opció kiválasztása esetén pedig fennáll a veszélye a postafiók betelésének, hacsak nem lép be időnként a webmail felületre, és nem üríti a postafiókot).
Majd kattintsunk a "Fiók hozzáadás >>" gombra.

Ha szeretnénk a levelekre úgy válaszolni (vagy úgy levelet írni), hogy a feladó ne a gmailes címünk legyen, válasszuk az igen lehetőséget.
A további beállításokért keressegyakori kérdések menüpontunkban, a "» Hogyan illessze be domain-es email címét gmail-es fiókjába, levél küldésért" segédletet. Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat.» Hogyan regisztráljon a mandrill.com oldalon az SMTP-ért?

Ha internetszolgáltatója SMTP-jét nem tudja, vagy nem akarja használni a levelek kiküldéséhez. Ha azt szeretné, hogy a kiküldés a fizikai helyszíntől, az internetszolgáltató kilététől függetlenül működjön, regisztráljon SMTP-ért a mandrill.com felületen!

1. lépés: nyomja meg a SIGN UP feliratú kék színű gombot.

Regisztráljon egy tetszőleg emailcím jelszó párossal. Hogy melyik email címhez kívánja használni majd az SMTP-t, annak itt nincs jelentősége. A kapott SMTP bármelyik és bármennyi címhez tudja majd használni.
A GET STARTED gombra kattintást követően megjelenő ablakban megadhatja adatait statisztikai célokra. Vagy válaszhatja mindenhol az "Other" opciót, majd kattintson a SAVE gombra.
A következő lépésben kattintson a bal oldali Get SMTP Credentials gombra.
Itt már látja majd a SMTP hostját (mely minden esetben az smtp.mandrill.com), felhasználó nevét (mely az email cím, amivel regisztrált a mandrill.com oldalon), és a "+Add API Key" gombra kattintva itt fogja megkapni jelszavát.
A levelezőprogramban, gmail felületen, bárhol, ahol be kívánja állítani levelezését az itt, a bekeretezett részben, Key alatt található jelszót kell majd megadni SMTP jelszóként.

» Hogyan tudok automatikus válaszüzenetet küldeni?

Jelentkezzen be a webmail felületére (webmail.honlapom.hu) azzal az e-mail címmel, amiről a válaszüzenetet szeretné küldeni.

 1. Kattintson a jobb felső sarokban található Beállítások menüpontra, majd az Üzenetszűrők fülre,
 2. az Üzenetszűrők doboz alján található egy hozzáadás gomb (+) kattintson rá,
 3. ez után adja meg a szűrő nevét (pl: Házon kívül vagyok),
 4. "Az adott tulajdonságú beérkezett üzenetekre" részben a rádiógombot hagyja alapértelmezetten a középső beállításon, majd a legördülő menüket balról jobbra a következőként állítsa be: Címzett - tartalmazza, majd a beviteli mezőbe írja be a saját e-mail címét, amivel bejelentkezett,
 5. "... a következő műveletek végrehajtása" részben található legördülő mezőben válassza ki a "Válaszüzenet küldése (autoreply)" opciót, majd a mellette található mezőkbe írja be az üzenet szövegét és tárgyát,
 6. mentse el a szűrőt.
 7. A biztonság kedvéért tesztelje le egy másik e-mail címről küldött üzenette.

Több szűrő is létrehozható, hasonló logika alapján (üzenetek továbbküldése, üzenet törlése spam esetében, stb...).

» Mi a legfontosabb kritérium a helyes domain kiválasztásánál?

Az egyik legfontosabb szempont egy domain esetében, annak megjegyezhetősége a látogatók számára. Köthetjük a domain nevet a cégnevünkhöz (pl. Magyar Ablak Kft. - magyarablak.hu ), vagy köthetjük a szolgáltatásunkhoz ( ablakcsere.hu ) is. Amennyiben a cég profilja szűkíthető 1-1 szolgáltatásra az esetben javasoljuk az utóbbi megoldást.

Minnél rövidebb a domain annál használhatóbb, hiszen könnyebb megjegyezni és az elértés, elírás veszélye is kisebb.

Lehetőség szerint a kiválasztott domain írás- és kiejtési módja egyezzen meg.

» Milyen végződést válasszak?

Magyarországon a legértékesebb a magyar, tehát a .hu azonosító. Látogatóink nagy része egy honlapcímet hallva a végződést magától értetendően .hu -nak gondolja, ezért elsősorban .hu domain regisztrálására törekedjünk amennyiben a célcsoport magyarországi. Ha végképp foglalt minden lehetőség .hu alatt a .eu és a .com végződést javasoljuk.

» Saját emailcímet is kapok a domainemhez?

Igen, a honlap csomagok része a valaki@domainnév felépítésű email cím.

» Hogyan használhatom az email címet?

Az email címet használhatja webes felületen, vagy levelezőprogramba beállítva egyaránt. Az email cím átirányítható egy másik címre.

Keresők - Keresőoptimalizálás - Linkelés

» Miért nem találom a honlapom a google-ben rákeresve?

Googlea honlapokat nem találja meg azonnal, alapvetően a keresőrobotok automatikusan megtalálják honlapunkat, ha legalább 1, a google-ben már megtalálható oldal hivatkozik honlapunkra, azonban ez időbe – akár hetekbe, sőt hónapokba is kerülhet. A következő hivatkozást használva azonnal regisztrálhatjuk honlapunkat a google index-ébe:

https://www.google.com/addurl

» Hogyan tudom honlapom regisztrálni a Google keresőben?

Alapvetően a keresőrobotok automatikusan megtalálják honlapunkat, ha legalább 1, a google-ben már megtalálható oldal hivatkozik honlapunkra, azonban ez időbe – akár hetekbe, sőt hónapokba is kerülhet. A következő hivatkozást használva azonnal regisztrálhatjuk honlapunkat a google index-ébe:

http://www.google.com/addurl

» Mik azok a módszerek, amiktől tartózkodnom kell a keresőoptimalizálás során?

Az alábbi módszerek használatát kerüljük, mivel a keresők csalásnak titulálják, és hátrasorolják honlapunkat a találati listánkon, sőt végső esetben ki is tilthatják honlapunkat!

Rejtett szövegek : az oldal forrásában elhelyezett szövegek (általában a kulcsszavak) a weboldal színével megegyező színben kerülnek elhelyezésre, így a látogató számára nem, csak a keresőrobotok számára látható. Sőt már a hasonló szín és a túl kis betű is büntető kategória. A Google célja, hogy ne a robotok, hanem a látogatók számára készüljön az adott oldal.

Fizetett hivatkozások, linkek : tudjuk milyen fontosak a linkek. A Google azt szeretné, hogy természetesen “szaporodjanak” a ránk mutató linkek, ezért nyilvántartást vezet azokról az oldalakról, katalógusokról ahová fizetés útján lehet bekerülni. Legyünk körültekintőek, ha linkcsere partnert választunk!

Túlzott kulcsszóhasználat : ha a tartalomban, illetve a meta, title tagben túlzottan használjuk a kulcszsvakat az összes szóhoz arányosítva az komoly büntetést vonhat maga után. Általánosságban törekedjünk a 4-6 % -os kulcsszó arányra a honlapkészítés során.

Tiltott átirányítások : ilyenkor gyakorlatilag egy olyan oldalra érkezik az ügyfél, ami rendkívüli módon van optimailzálva, mely optimalizálás már a funkció és esztétika rovására megy, ezért a látogatót azonnal továbbítjuk egy redirecttel egy másik oldalra, ahol a szolgáltatásokat igénybe tudja venni, vagy épp a termékkészletet (pl.: webshop ) eléri.

» Hogyan válasszak kulcsszavakat?

Az emberek ugyanazokra a kifejezésekre keresnek rá az interneten, amiket a hétköznapi beszélgetéseik során használnak, tehát ugyanezen kifejezéseket (kulcsszavakat) használja Ön is a honlap készítése során. A kulcsszavak sűrűsége 2-6%  legyen az adott honlapon, az adott oldalon 1 vagy 2 szóra, kifejezésre optimalizáljon. A google kereső előnyben részesíti ha az adott kulcsszó ki van emelve, mint címsor, mint félkövér karakter, és mint link ( akár mint menüpont ) érhető el a honlapon.

Az alábbi oldalon tudjuk ellenőrizni, hogy egy adott kifejezésre hány keresés indul el a google keresőben, ezen információ segíthet az ideális kulcsszó kiválasztásában:

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

Ha nagyon nagy a harc egy kulcsszó tekintetében mérlegeljen, és amennyiben lehetőségei engedik használja a következő tippeket:

* Kiváló megoldás ha 1-1 szó ragozott alakját (abban az esetben ha a fenti kulcsszóválasztási eszköz is igazolja, tehát keresnek az adott kifejezésre ragozva is!) használjuk kulcsszóként. Ezen kívül a többes szám használata is megoldást jelenthet.

* Szintén megoldás lehet ha földrajzilag szűkítjük tevékenységünket ( pl. ablakcsere miskolc)

» Hogyan linkeljek honlapomra?

A honlapunkra mutató linkek azokat a kulcsszavakat tartalmazzák, amikre optimalizáljuk honlapunkat. pl.: Honlapkészítés 5 lépésben.

Amennyiben egy fórumban, vagy blogban hozzászólunk egy témához amely ránk nézve releváns, az aláírásunkba illesszük be linkünket.

Kérjük meg ügyfeleinket, partnereinket, hogy oldalukra tegyenek ki egy linket honlapunkra, megjelölve mint partnerüket.

A link szövege amit kiír a weblapokon mindig a szolgáltatása kulcsszava legyen, tehát az a kifejezés amire szeretné optimalizálni honlapját, pl:

www.honlapom.hu

Készítsen profi honlapot önállóan!

» Mik azok a belső linkek, hogyan használjam?

Nagyon fontos a belső linkek elhelyezése honlapunkon: azaz a szöveges részekbe, ahol utalást teszünk egy másik menüpont tartalmára, ott helyezzünk el linket is az adott menüpontra.

Amennyiben több honlapunk van linkeljünk azokkal egymásra, de ne egyszerűen egy linket elhelyezve a főoldalon, hanem a szöveges részekben, ahol a lehetőségeink engedik, helyezzünk el a kulcsszavainkkal linekekt oldalainkra. (Pl.: az egyik honlapunk ablakbeépítéssel foglalkozik, a másik kertépítéssel: ahol a kertépítéssel foglalkozó honlap ablakokkal kapcsolatos információkat mutat be, ott link hivatkozzon az ablakos oldalra.)

» Érdemes-e linket cserélni más honlapok tulajdonosaival?

Amennyiben az adott honlap nem releváns az Ön tevékenységével, nem ér célt vele, előfordulhat, hogy hátrányosan érinthei honlapja rangsorolását. 

» Mit tegyek, hogy előrébb kerüljek a keresőkben?

Ellenőrizze honlapját a beépített Keresőoptimalizálás ellenőrző eszközünkke, és javítsa a hibákat amiket eszközünk feltár. Ha ezzel végzett kezdjen bele a linképítésbe!

» Hogyan ellenőrizzem honlapom keresőoptimalizálási beállításait?

A honlapkészítő felületre bejelentkezve a Keresőtopmilizálás fül alatt a konkrét kulcsszavait megadva rendszerünk elemzi honlapját, feltárja a hibákat, és javaslatokat tesz azok javítására.

Honlapkészítő működése

» Egyedi arculatot szeretnék a honlapomhoz!

A honlapját bármikor kérheti egyedi, testreszabott designnal, melynek csak fantáziája szabhat határt. Kérjük ajánlatkérésével keresse ügyfélszolgálatunkat itt:

Egyedi ajánlatkérés

» Szeretnék módosítani a honlap designon, mi a teendőm?

Amennyiben ért a html-hez és a CSS-hez lehetősége van kérni a DESIGN módosító alkalmazás bekapcsolását, így lehetősége nyílik a következőkre:

 • Egyedi honlaparculat elkészítése,
 • Meglévő designok átalakítása egyéni igényekre,
 • Képfeltöltés az arculati elemekhez,
 • HTML és CSS szerkesztő ablak,
 • Fejléc kép beállítási lehetősége.

Ha esetleg bizonytalan kérjen segítséget fejlesztőinktől a kapcsolati oldalon!

» Honlapkészítés során külső forráskódot (iframe kódot) beilleszthetek a honlapomba?

Igen, tud külső forráskódokat (iframe kódokat) is használni honlapján.
Erre a célra a szöveges modulra épülő tartalmakban van lehetősége a jobb oldali "Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése" dobozban.


Biztonsági okból bizonyos kódok tiltva vannak, így elképzelhető, hogy nem működik hibátlanul a beillesztés, ez esetben keresse ügyfélszolgálatunkat, hogy közösen találjunk megoldást a problémára.

» Hogyan tudok a honlapom minden oldalán megjelenő kiemelt tartalmakat elhelyezni?

A honlapkészítő felület (admin) 5.Elrendezés menüpont alatt a bal oldali inaktív dobozok közül választhat. Egyszerűen kattintson a kiválasztott dobozra és húzza a helyére azt (jobb vagy bal oldal). Ezt követően a toll-papír (szerkesztés) ikonra kattintva tudja a tartalmát szerkeszteni.

» Hogyan tudom a honlapkészítőben a kapcsolat dobozt szerkeszteni?

Kapcsolat doboz szerkesztéseA honlapkészítő felület 5.Elrendezés menüpontja alatt tudja a dobozt szerkeszteni a szerkesztés (toll-papír) ikonra kattintva.

» Hogyan tudom a Google+, facebook like és egyéb megosztást elhelyezni honlapomon?

A honlapkészítő felület 5.Elrendezés menüpontja alatt tudja amegosztás dobozt aktiválni: egyszerűen húzza be az inaktívak közül "fogd és vidd" technológiával, az Önnek szimpatikus helyre. Ezt követően a szerkesztés ikonra (toll-papír) kattintva tudja a Google+, facebook like és a többi megosztást aktiválni.

» Hogyan tudok facebook like box megosztást elhelyezni honlapomon?

Természetesen a Honlapom.hu honlapkészítő rendszere támogatja a közösségi média beillesztési lehetőségeit is. Manapság nagyon elterjedt lett a Facebook like box szolgáltatása, mellyel honlapjához készített rajongói közösségét tudja gyarapítani, ez által könnyebben biztosíthatja vállalkozása napi információinak eljuttatását az arra érdemes közönségnek.

Ha szeretne egy ilyen dobozt, a honlapkészítő felület 5. Elrendezés menüpontjának bal oldali Nem megjelenített dobozkból tudja az oldal elrendezésének megfelelő oldalra húzni.

Egyes arculatoknál az oldalsávban elhelyezett dobozok (így a like box doboz) szélessége miatt a like box nem alkalmas az üzenőfal megjelenítésére, ha azt tapasztalja, hogy a hozzászólásokat a doboz betördeli, ne használja ezt az opciót.

Ezt követően a Facebook felirat előtti "toll-papír" ikonra kattintva szerkesztheti a doboz tulajdonságait. A doboz szélességét az általunk választott design-nak megfelelően méretezi a rendszer. Magasságát nekünk kell megadni a megjeleníteni kívánt információknak megfelelően. Ezeket az aktuális információ előtt található négyzetek bepipálásával aktiválhatjuk. Majd a mentésre kattintva aktiváljuk beállításainkat.

» Hogyan tudok űrlapokat elhelyezni a honlapomon a honlapkészítő használatával?

Űrlap beillesztése A honlapkészítő felületem az Űrlapkészítő ikonon tudja létrehozni az űrlapokat, majd a szöveges tartalomra épülő menüpotokban a jobb oldali eszköztárból tudja beszúrni azt a honlapja tartalmába.
Az űrlapszerkesztő modulban létrehozott űrlapoknál, kérjuk kiemelt figyelmmel kezelje a levélküldés adatait. Ha kérdése van ezen beállításokkal kapcsolatosan, kérjük keresseügyfélszolgálatunkat.

» Egy űrlap több helyre (aloldalra) is elhelyezhető a honlapkészítőben?

Igen, egy űrlapot több menüpontba is beszúrhat. A szöveges tartalomra épülő menüpontokban a jobb oldali eszköztárból tudja ezt megtenni. Az űrlapszerkesztő modulban létrehozott űrlapoknál, kérjuk kiemelt figyelmmel kezelje a levélküldés adatait.
Az üzenet részben megadott szövegezést mindkét fél, tehát Ön is és ügyfele is látni fogja, mint visszaigazoló értesítés. Ha űrlap elemként egysoros beviteli mezőt beszúrunk, majd a felugró ablakban a mező tulajdonságainál az "E-mail mező" lehetőséget választjuk.Ennek segítségével kérhetjük be ügyfelünk email címét.

» Honlapkészítőben mire használjam az űrlapokat?

Az űrlapok segítségével interaktívabbá teheti honlapját, könnyedén helyezhet el:

Kapcsolat űrlapot: ahol a honlapra látogatók közvetlenül küldhetnek Önnek üzeneteket.

Ajánlatkérő űrlapot: aminek segítségével látogatói ajánlatot kérhetnek termékeiről, szolgáltatásairól.

Megrendelőlapot: így online értékesítheti szolgáltatásait, termékeit.

Bejelentkezőlapot: hogy ügyfelei online bejelentkezhessenek Önhöz.

Kérdőívet: aminek segítségével visszajelzést kaphat anélkül, hogy költséges kérdőíveket nyomtatna, terjesztene.

» Hogyan tudok videót illeszteni a honlapba a honlapkészítő segítségével?

Youtube videó beágyazása

Honlapom.hu honlapkészítő felületén lehetősége nyílik online közzétett videóinak megjelenítésére honlapján keresztül.

Erre az egyik legmegfelelőbb eszköz a YouTubevideóportál. Ha még nem rendelkezik ilyen fiókkal, akkor regisztráljon egyet teljesen díjmentes!

Ha elkészült a regisztrációval, töltse fel videóit, majd egy pár lépésből a feltöltést követően elhelyezheti őket honlapján. Természetesen nem csak az Ön által felöltött videókat tudja beilleszteni honlapjába, hanem mások által készített is.

Mi kell tennie?

A videó megtekintésénél talál alatta egyMEGOSZTÁS (1.) gombot és legördülése után egyBEÁGYAZÁS (2.) gombot. Rajta kattintva beállíthatja a videó méretét és egyéb lehetőségeit(3.). Talál egy kódot melyet ki kell másolnia (4.).

Youtube videó beágyazása

Ezután lépjen be a honlapkészítő felületre és válassza a 4.lépés (Tartalom) menüpontot. Válassza ki a menüpontot, amibe szeretné elhelyezni a videóját. Itt talál jobb oldalon egy "Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése" feliratú dobozt, melybe illessze be az imént kimásolt kódot. Majd a beszúrás gombra kattintva már készen is vagyunk!

Nincs más dolga, mint a mentés gombra kattintani és leellenőrizni, hogy honlapján megjelent-e a videó! (frissítsen Ctrl+F5 billentyű kombinációval)

Amennyiben szeretne segítséget kérni tőlünk a beillesztésben, akkor vegye felügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot!

» Hogyan tudok letölthető dokumentumokat elhelyezni a honlapon a honlapkészítő segítségével?

Dokumentum elhelyezése

A szöveges modulra épülő tartalmakban van lehetősége, a jobb oldali "Dokumentumfeltöltés" doboz használatával dokumentumokat feltölteni, majd a tartalomba illeszteni. A feltöltött dokumentumot a kis zöld nyilacskára kattintva tudja beszúrni a szövegkörnyezetbe, majd kijelölve a beszúrt fájlnevet átnevezheti.

Feltölthető dokumentumtípusok:
pdf, doc, docx, xls, xlsx, ppt, rtf, jpg, jpeg, gifm png, cdr, rar, zip, txt, odt, xml, mp3, mpg, avi, ico, swf

» Miként tudok beilleszteni Google térképet honlapomra a honlapkészítő használatával?

Keresse fel a Google Maps oldalát

Kérem, nyissa meg böngészőjét és tegye a következő lépéseket ahhoz, hogy be tudja illeszteni a saját térképét a Honlapom.hu adminisztrációs felületére.

Írja be a böngésző keresősorába a következő linket: http://maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl

Ha sikerült megnyitnia ezt a webcímet, akkor most Ön a google térkép oldalát találja. A keresőjébe adja meg a pontos címet (irányítószám, város, utca, házszám).

Google térkép beágyazása

Ha beírás megtörtént nyomjon egy ENTER billentyűt. Máris láthatja a pontos térkép találatot. (1. a lenti képen)

Körülbelül ezt kell, hogy lássa (természetesen az Ön által keresett címmel). Ha van találat, akkor egy ponttal jelzett piros buborék fogja ezt jelezni.

Keresett cím (iframe)kódjának megszerzése

Ha megtalálta a címet, kattintson a (2.) "Megosztás" gombra, majd a (3.) "Térkép beágyazása" lehetőségre, így kapjuk meg a keresett címhez tartozó térkép (iframe) kódját.

A felugró ablakban módosíthatjuk a térkép méretét (balra legördülő menü).

A bekeretezett részben található kódot kell kimásolni.(4.)

Figyeljen arra, hogy a kód nem csak annyiból áll, amennyit Ön lát jelenleg a mezőben. De ha egyszer belekattint ebbe a mezőbe a Google azonnal ki is jelöli Önnek.

Honlapom.hu felületére való beillesztés: Lépjen be felhasználójával

Lépjen be rendszerünkbe a megszokott módon, majd menjen a 4.Tartalom menüpontba (1.).

Válassza ki azt a menüpontját, melyen szeretné elhelyezni a térképét.

Módosítás gombra kattintva, nyissa meg a menüpont tartalmát.(2.)

A látott oldalon (jobb oldal) keresse a Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése elnevezésű dobozt. Illessze be ide a Google térkép oldalról kimásolt kódot, majd a beszúrás ikonra kattintva beillesztheti a tartalomba térképét. (3.)

Mentsen (4.)a mentés gombra kattintva és ellenőrizze a weboldalát (a térkép már meg is fog jelenni).

» Hogyan lehet a beépített szövegszerkesztőben betűtméretet növelni?

Betűméret növelése

A honlapkészítő felületen egy beépített szövegszerkesztő segíti a tartalom szerkesztésében és feltöltésében.

A szövegeket többféleképpen lehet bevinni: lehet wordből kimásolva vagy esetleg máshonnan másolt tartalomként, de lehet kézzel bevitt szöveget is felvinnie.

Ügyfeleink többsége szeretné szerkeszteni a szövegek betűméretét. Erre egyetlen megoldást adunk lehetőségnek.
A bal oldali képen láthatja, hogy talál egy lenyitható részt a tartalomszerkesztőben. Itt adhatja meg milyen formázást szeretne kijelölt szavaira, mondataira.
Három féle betűméretet lehet választani.

Betűméret növelése

Bekezdés: a honlapon található tartalom általános bekezdésként fog megjelenni, méretét illetően a kiválasztott honlap designon előre beállított méret lesz érvényes.

Címsor 3: ha egy kijelölt szöveget címsor 3-ra állítunk, az a honlap külső felületén hármas szintű címként formázódik. Itt is az lép érvénybe, mint a fentiekben, hogy a kiválasztott honlap arculatnak 3-mas címként beállított méretet fogják látni a honlapon. A címsor 1 a legnagyobb és minél nagyobb a mellette álló szám annál kisebb a cím betűmérete.

Címsor 4: a leírtak alapján ez a 4-es szintű cím, mellyel ugyanúgy változik a méret, mint a többi esetben.

Használja megfelelően ezeket a formázási lehetőségeket, ajánlásképpen az alábbiakban adunk pár lehetőséget.

Használja a tartalmának fő címeként a címsor3-mat.
Használja tartalmának alcímeként a címsor4-et.
Mindemellett használja a bekezdés formázást a tartalmának szövegezéseként.

Miért csak ennyi lehetőség van?

A honlapkészítő csapatunk és webergonómiai szakemberek döntéséből következett.
Ha több lehetőség állna az ügyfeleknek ennek módosítására, akkor nagy valószínüséggel megbontanák honlapjainak ergonómiai (arculati) egységét.

Természetesen nem zárjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy ettől függetlenül betűméret módosítást hajtsunk végre honlapján. Ha erre lenne szüksége, kérem keresse fel kollégáinkat a kapcsolat menüpontban!

» Miként helyezhetek el linket/hivatkozást honlapom tartalmában?

Mi az a link?

A szaknyelv hiperhivatkozásként említi. Úgynevezett élő kapcsolat. Ha egy szöveges részben létrehozunk egy ilyet, akkor megválotzik a szöveg kinézete és a felé vitt egérmutató is. Azért nevezik kapcsolatként mert egy másik tartalomra mutat és így bővebb információhoz juthatunk.

Tekintse meg hogyan tud a honlapkészítő felületen linket elhelyezni:

Link készítése Hozza létre azt a szöveges tartalmat, melyben linket szeretne beszúrni. Ha ez elkészült, akkor hozza létre a 3.lépésben(menü) azt a menüpontot is, melyre szeretné a linket irányítani. Majd ezt húzza a rejtett menük közé, ha nem szeretné, hogy a honlap külső oldalán megjelenjen.
Link készítése Most lépjen be a Keresőoptimalizálás menüpontba és azon belül a beállítások gombot válassza. Itt (jobb oldalt) talál egy táblázatot és keresse meg a legutóbb létrehozott menüpontot (amilyen néven létrehozta), majd jegyezze meg az URL oszlopban található nevet (természetesen ugyanabban a sorban, amiben megtalálta a létrehozott oldal nevét). Erre fogunk hivatkozni az alábbiakban.
Link készítése Nyissa meg a 4.lépésben(tartalom) azt a tartalmat, amelyben szeretnénk hivatkozni. Kattintson a módosítás ikonra. Jelölje ki azt a szöveg részt, amire szeretné tenni a linket! Majd kattintson jobb egér gombbal erre és válassza a "Link beszúrása/szerkesztése".
Link készítése

Itt adja meg a "Link URL" mezőbe azt a menüpont nevet amelyet a táblázatból másolt ki egy / (per) jel mögött. Például: /link-hivatkozás

Ha ez nem sikerül, akkor adja meg ugyanebben a mezőben a honlap teljes útvonalát és utána adja meg a fent beillesztett nevet.
Példáu: http://domain/menupont-neve

Ezután kattintson a mentés gombra és próbálja ki honlapján, hogy működik-e a hivatkozás.

» Mi az a horgony és hogyan helyezhetek el ilyet a honlapkészítőben?

Mi az a horgony?

Arra használjuk, hogy a webhelyünkön belül másik weblapunkra, hosszú dokumentumok meghatározott alcímére, vagy kívül álló weblapra ugorhassunk.

Mit tesz lehetővé a horgony használata?

 • Egy weblapon belül, az általunk kijelölt helyekre (pontokra, azaz horgonyokra) történő ugrást.
 • Webhelyünkön belül másik weblapunkra történő ugrást.
 • Webhelyünkön kívüli egy teljesen más weblapra történő ugrást.

Hogyan illesszem be?

Horgony készítése

Első lépésként nyissuk meg azt a tartalmat, amelyben szeretnénk elhelyezni a horgonyunkat (4.lépés - tartalom). Módosítás ikonra kattintsunk.

Álljunk az egerünkkel arra pontra a szövegben, ahová szeretnénk majd, hogy ugrasson a dokumentumban elhelyezett linkünk. Majd kattinstunk egyet, hogy megjelenjen a kurzor.

Horgony készítése A következő lépésként válasszuk a fenti szerkesztő ikonok közül a horgony alakú gombot. Ennek következménye egy felugró ablak, melyben meg kell adnunk a horgony nevét. Például a rész, ahová elhelyezzük a horgonyunkat enciklopédiával foglalkozik, akkor írjuk be azt (figyeljünk arra, hogy ne használjunk nagy és ékezetes betűket, mert hibát okozhat). Majd ha sikerült kattinson a Beszúrásra és mentésre
Horgony készítése

Már csak egy dolog maradt ki, annak a linknek az elhelyezése, melyre kattinva továbbugrat minket az elhelyezett horgonyhoz.

Általában ezt a szöveges tartalom legtetején szokták elhelyezni, mert akkor szem előtt van a látogatóknak.

A fenti példánkat követve írja az Enciklopédia szót és jelölje ki, majd jobb egérgomb használatával válassza a listából a Link beszúrása/szerkesztése lehetőséget.

Horgony készítése

Eggyel fentebb lévő mezőben megjelenik a horgony neve és egy # áll előtte. Ezt hagyjuk így, de az egeret vigyük a sor elejére.

Itt ki kell tölteni a Link URL mezőt. Írja be a következőket:

http://az-ön-domain-neve/menüpont/#horgony

Ha nincs még domain neve, akkor ebben az esetben a honlapjának elérhetősége kerül ide (pl.: azonosító.honlapom.hu).

Menüpont: ahol elhelyezte a horgonyt, ha ez a főoldal ott nem szükséges.

Minden horgony neve elé # kerül.

A mi példánkban így néz ki:
http://teszt.honlapom.hu/tudastar/#enciklopedia

Természetesen a végén a szöveges tartalmat el kell mentenünk.

Ezután próbálja ki, hogy működik-e a honlapján az elhelyezett horgony.

» Hogyan készítsek táblázatot és hogy állítsam be a tulajdonságait a honlapkészítés során?

Táblázat létrehozására/beszúrására Szöveges Tartalom típusú mezőben van lehetőség.

A szöveges tartalom oszlopos formába rendezésére (pl: árlista, nyitvatartás) a táblázat a legegyszerűbb és leghasznosabb módszer.

A megjelölt ikonra kattintva hozhatjuk létre a táblázatot helyben.

 

A bal oldali egyszerű felület segítségével adjuk meg a táblázat főbb tulajdonságait (természetesen ezeket a későbbiekben is bármikor módosíthatjuk)

 • Oszlopok és sorok száma
 • Cella belső köz (egy cellán belül a szöveg kerettől vett távolsága)
 • Cellaköz (a cellák közötti távolság)
 • Igazítás (a táblázat - és nem a benne lévő tartalom - igazítása)
 • Keret (0 esetén nincs keret és rács)
 • Szélesség/Magasság (ha üresen hagyjuk automatikusan a tartalomhoz igazodik)
 • Címsor (a táblázat címsora)

A kész táblázatot jobb egérgombbal szerkeszthetjük!

Amennyiben már meglévő, külső programban elkészített táblázatot szertne beilleszteni (ctrl+C - ctrl+V) , a formázást a beillesztést követően az admin felületen eszközölje. (A másolás során a formai beállításokat nem hozza magával a táblázat.)

» Mit tegyek, hogy ne SPAM-ként küldjem feliratkozóimnak hírleveleimet?

Elsősorban tudnia kell, hogy a felhasználói részére kiküldendő levelek SPAM mappába mehetnek, ha az alábbiakat nem veszi figyelembe.

Minden hírlevél szerkesztése során a kiküldő e-mail címének azt a címet állítsa be, amelyet a regisztrált honlapcsomaghoz állított be (Domain-Email menüpontban).

Mindez azért fontos, hogy felhasználói:

 • egyrészt beazonosítsák Önt és a levelezőprogram érzékelje, hogy biztonságos e-mail érkezett.
 • másrészt a hírlevél beindítását követően a honlapját látogatók feliratkozhatnak rá. Ha ez megtörténik, akkor a megerősítésről egy rendszerüzenet megy ki részükre.
  Önnek regisztrált e-mail címét kell megadnia, mint ezen rendszerüzenet kiküldője. Ezt a honlapkészítő felület 4. lépés (Tartalom) menüpontban a Hírlevél modul beállítások részében állíthatja be, ahol természetesen egyedire szabhatja a rendszerüzenet szövegét is.

» Mire használhatom a honlap készítőben az adatlapok modul szűrő, kereső mezőjét?

honlap készítő felület szűrők beállítása segítségével weboldala főoldalon található keresőmező keresési funkcióit és egyben a megjeleníteni kívánt termékek a termékfeltöltéskor hozzáadható tulajdonságait hozzuk létre, így biztosítjuk, hogy látogatóink a nekik legmegfelelőbb ajánlatot találják meg.
Pl: ingatlanforgalmazó cég – ingatlanok paraméterei –tól –ig meghatározásban

A szűrők és tulajdonságok meghatározásához lehetőségünk van egy vagy többválasztós, fix és intervallum, valamint legördülő menüs tulajdonságtípusokat választanunk, és elnevezésüket is szabadon változtathatjuk az elvárásoknak megfelelően.

» Hogyan állíthatom be saját termékemre az adatlap modul szűrő, kereső mezőjét a honlap készítő felületen?

Az egyválasztós Érték mező használata fix értékek, elnevezések meghatározására szolgál. A mező segítségével szabadszavas tulajdonságokat adhatunk meg melyekre konkrétan keresnek rá paraméter szerűen. Ilyen pl: szín, gyártó..stb.
Fontos! A mező nem jelenik meg a kereső dobozban, mivel a kereső első keresési paraméter megadási lehetősége a kifejezés, de a szabadszavas keresés miatt mindenkép javasolt a kitöltése, és tulajdonságként a termékhez adása.Ebből a mezőből csak egyet jelenít meg a rendszer.

Az Intervallum mező alkalmazásával –tól-ig értékeket adhatunk meg mértékegységtől függetlenül, így bátran alkalmazható akár Ár, nm, vagy motorteljesítmény meghatározására is.
 
A Legördülő választómező lehetőséget biztosít, akár helyszínek, vagy típusok előre felvitt alkalmazására, tehát pl: ingatlanos ide beírhatja, hol az ingatlan, a felhasználó pedig, ha konkrét helyen keres, akkor ezt a területet fogja választani a legördülő választómezőből.

Az Egyválasztós rádiógombokkal választási lehetőséget kínálunk pl:eladó, kiadó

A Többválasztós jelölő négyzettel több választási lehetőséget kínálunk, hogy az elvárásoknak megfelelő felszereltséggel ellátott terméket találják meg látogatóink.

Fontos, hogy egy tulajdonság típust többször is felhasználhat, ezzel teljes körűvé tudja tenni a végfelhasználó számára, hogy a számára leginkább megfelelő ajánlatot kapja meg.

» Hogy aktiváljam és használjam a szavazás modult a honlapkészítő rendszerben?

Ezt a modult úgy fejlesztettük ki, hogy egyszerű és könnyed használatával rengeteg információhoz tudja jutatni cégét, honlapját/webshopját! Az aktiválásához a következőket kell tennie:

Használata nem megszokott az eddigi moduljainkhoz képest. Ennek a modulnak beállításához a dobozokhoz kell mennünk. Belépve a honlapkészítő felületre válasszuk az 5.lépés (Elrendezés) menüpontot. A szavazás modul aktiválásához keressük meg a rejtett dobozok között a „Szavazás” címkével ellátott dobozt és húzzuk valamelyik aktív oszlopban. Ezáltal a modul aktiválása megtörtént.
szavazás indításához a kihelyezett doboz módosítására kell kattintanunk. A felugró ablakbakban hozzáadjuk a szavazás kérdését, majd feltöltjük hozzá a válasz lehetőségeket! A szavazás aktiválásával megjeleníti kérdését a honlapján! Segítségére lehet a szerkesztés során az „i” betűvel jelzett tippjeink! Amennyiben a megjelenített (aktivált) szavazásra már érkezett be szavazat, akkor ugyanitt a szavazás megnyitásánál megtekinthető az aktuális szavazás állapota válaszokra bontva %-ban.

A feltett kérdésekkel és a válaszokkal olyan értékes információkra tehet szert, mellyel a honlapját vagy honlapja szolgáltatását tudja javítani, esetleg a felhasználóival folytatott kommunikációban is segíthet!

Jó munkát kívánok a szavazás modul használatához!

» Hogyan használjam és állítsam be a banner modult működő honlapom esetén?

Banner modul használata hasonlóképpen működik, mint a Szavazás modul! Dobozos formában tudja kihelyezni oldalára bannerjeit, hirdetéseit a honlapkészítő felület 5.lépés (Elrendezés) menüpontjában. A rejtett dobozok között megtalálja „Hirdetés” címkéjű dobozát, melyet egy fogd és vidd módszerrel helyezze ki egy aktív oszlopba. A doboz tartalmát a módosítás gombra kattintva tudja szerkeszteni. Két gombot talál a felugró ablakban: „Új hirdetést adok hozzá!” ezzel a gombbal tudja hozzáadni legújabb hirdetését, a másik a „Hirdetés beállítása” ezzel a menüponttal tudja finom hangolni a bannereit.

hirdetés hozzáadásánál kövesse az „i” betűvel jelzett tippjeinket, mellyel könnyen elsajátíthatja a modul használatát. A hirdetés feltöltésénél 3 féle lehetőséget biztosítunk: Képfeltöltés (.GIF, .JPG, .PNG, max. 180 pixel szélességű), Kódfeltöltés, és Animáció feltöltés (.SWF / flash animáció).  

feltöltött hirdetések után érdemes elvégezni a beállításokat, melyben megadhatja a honlapon megjelenő doboz címét, listázandóbannerek darabszámát és sorrendjét.

Amennyiben további szüksége lenne ezzel a modullal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

Sok sikert kívánunk hirdetésihez!

» Mire használhatom az adatlap modult?

Az adatlapok modul a webáruház nyújtotta termékbemutatási lehetőségeket biztosítja Önnek honlapján. Olyan termékeket, szolgáltatásokat jeleníthet meg amiket nem tudna webáruházban értékesíteni, de mégis szükséges lenne egy teljesebb körű bemutatás egy egyszerűen kezelhető felületen. A teljesség igénye nélkül, ezen modul használata kifejezetten hasznos ingatlanértékesítő, bérléssel, utazással foglalkozó vállalkozások számára. A modul használatával a következő tulajdonságokat jelenítheti meg:

 • termék tulajdonságok (saját elképzelések szerint szerkesztett tulajdonságok),
 • kiemelés, akár főoldalra dobozba elhelyezve is,
 • kereső (oldalon belüli keresés az elhelyezett termékekre szerkeszthető keresési funkciók segítségével),
 • adatlap hozzászólások, közvetlen ajánlatkérés,
 • szerkeszthető levélsablonok, válaszlevelek, melyeket automatikusan küld a rendszer amennyiben érdeklődés érkezett a termékre
 • nyomtatható adatlap
 • részletes kereső
 • közösségi média integráció
 • elküldöm ismerősömnek funkció
 • főoldalra dobozka

honlap készítő felületen az adatlapok fül alatt viheti fel megjelenítendő termékei elnevezését, cikkszámát, leírását, képeit, emelheti ki vagy inaktívvá teheti, ha átmenetileg nem szeretné, hogy megjelenjen, valamint a szűrők fül alatt saját kezűleg megszerkesztett tulajdonság típusokat amik alapján kereshetik a terméket.

» Mire figyeljünk a hírlevél küldésnél, hogy ne sértsük meg a hírlevél küldés szabályait.

Nem küldhetünk mindenkinek hírlevelet akinek az email címét birtokoljuk, csak azoknak akik hozzájárultak a levélküldéshez. Ilyen hozzájárulás ha honlapunkon keresztül feliratkoztak a hírlevélre, vagy ha írásban jelezték szándékukat az adott email címről. Magyarországon szigorúan szabályozzák a hírlevelek, és reklámlevelek küldését, kéretlen hírlevelekre küldése szankciókat von maga után, ezért kizárólag olyan listára küldjünk leveleket melynek legális eredetét bizonyítani tudjuk.

A hírlevélküldő alkalmazás megkezdése előtt Önnek el kell fogadnia azon felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat, melyeket az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. és a 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Ektv. - elektronikus kereskedelmi törvény) szabályoz.

» Mi célból használjuk a hírlevelet?

Hírlevelet (általában) azzal a céllal küldünk, hogy felkeltsük érdeklődését meglévő és leendő ügyfeleinknek, az általunk biztosított lehetőségekre. Ezek lehetnek új információk, akciók, nyereményjátékok, új szolgáltatások fejlesztések, érdességek vagy bármi amiről úgy gondoljuk, hogy meggyőzheti látogatóinkat, így konvertálva őket érdeklődőkből vevőkké.

» Mi az a hírlevél modul, és mire használható?

A hírlevél az e-mail marketing eszköze. Ezt az eszközt, a legtöbb marketing szakember a marketing eszközök messiásaként emlegeti. Nem véletlenül: hírlevél megoldásunkkal elkészített honlapunk látogatóiból, érdeklődőinkből költséghatékonyan, minimális ráfordítással konvertálhatunk új vevőket illetve növelhetjük meglévő vevőink vásárlási hűségét.

» Miért nem tudok képet feltölteni a honlapkészítő felületen?

Ha képfeltöltés közben hibát tapasztal, az alábbiakat tanácsoljuk:

 • győződjön meg róla, hogy az internetkapcsolata kifogástalanul működik (amennyiben lassú az internete, a nagyobb képek feltöltesekor problémák adódhatnak)
 • győződjön meg róla, hogy a feltölteni kívánt kép mindhárom feltételnek megfelel (JPG kiterjesztés, max. 3000x3000 pixel, max. 3 MB méretű)
 • indítsa újra böngészőjét

Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

» Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a hírek-cikkek modullal, menüponttal?

Amennyiben olyan menüpontot szeretne létrehozni, ami cikkszerűen jelenik meg, tehát van egy listaoldal, majd annak egy részletes aloldala, akkor a hírek modul a legjobb, legegyszerűbb választás. Ez lehet a vállalkozásához, termékéhez, szolgáltatásához kötődő hírek, közlemények, akciók, programok, de akár egy szolgáltatás bemutató, vagy akár blog funkcióra is alkalmazható.

A hírek menüpontot, kiemelheti kezdőoldalra és dobozba, tehát hasznos marketing eszköz, és keresőoptimalizálási célokat is szolgál, hiszen az aloldalak alkalmazásával a belső linképítést segíti. A hírek menüpont életre kelti honlapát, ügyfelei gyakrabban látogatják, ezáltal sűrűbben találkoznak ajánlatával.

A modulba lehetősége van hírnek címet, bevezető szöveget, formázható leírást, dátumot rendelni, a hírt kiemelheti, aktiválhatja, a leírásba letölthető dokumentumot helyezhet el, listaoldali képet, több tartalomba elhelyezhető képet rendelhet hozzá. Mint ahogy az egyéb szöveges menüpontokba is, a hírekbe is beszúrhat űrlapokat, videókat, a hírekhez engedélyezhet hozzászólási lehetőséget is. Az részletes oldalon integrálva vannak a közösségi média megosztási lehetőségei, tehát az oldalra látogatók egyszerűen like-olhatják, megoszthatják, kinyomtathatják, elküldhetik ismerősüknek egy beépített e-mail funkció segítségével.

Ha a tartalom nem köthető időponthoz, tehát például egy szolgáltatás bemutatásra használja, letilthatja a dátum megjelenítését.

» Hogyan tudok változó fejlécképet hozzáadni honlapomhoz?

A honlap készítő rendszerben lehetősége nyílik, hogy ne csak egy statikus kép legyen feltöltve, hanem animált képek váltakozzanak. A képekre szöveget és gombot helyezhet el, mellyel hivatkozhat webshopjában termékre, adatlapra, hírre, vagy egyéb más tartalomra.

Ez a funkció, egyrészt esztétikussá, moderné teszi honlapját, másrészt nagyon jó marketing eszköz, hiszen a legfeltűnőbb helyen ajánlhatja saját szolgáltatását. Másrészt keresőoptimalizálási szempontból is hasznos, hiszen a honlap kódjának elején helyezhet el releváns szövegkörnyezetben linket termékére, szolgáltatására ezzel a belső linképítési eszközzel.

Hogyan tudja beállítani?

A honlap készítő rendszerben a "2. Fejléc" menüponton belül kattintson a "Mozgó fejléckép szerkesztő" fülre, állítsa be az animációkat, és az elrendezéseket. Számos funkció áll rendelkezésére:

 • az animáció helye,
 • az animáció átmenet módja,
 • lejátszási sebesség meghatározása,
 • automata lejátszás engedélyezése,
 • a képek közötti idő meghatározása,
 • többfajta navigáló gomb beállítása,
 • véletlenszerű lejátszási sorrend,
 • lapokon belüli elemek elhelyezésének variálása.

A beállítások elvégzése után kattintson a mentés gombra, ezt követően egyenként felviheti az animált háttérképeket, és az azokon elhelyezett tartalmakat.

A tartalmak a következőkre vonatkoznak:

 • Kép rövid címe
 • Rövid szöveg
 • Akció gomb neve
 • Akció gomb SEO címe (link title)
 • Link, ezen belül a rendszer felajánlja modulonként a linkeket, tehát nagyon egyszerű behelyezni.

A beállítások után mentse el, majd adja hozzá a többit is. Miután feltöltötte és beállította az összes fejlécképet, azokat "fogd és vidd" módszerrel sorba rendezheti.

Lehetősége van arra is, hogy az itt beállított fejléckép animációt ne a fejlécbe tegye ki, hanem a kezdőoldalra helyezze el. Ehhez azt kell tennie, hogy a beállításoknál bekattintja az "A kezdőoldalon használom" jelölőnégyzetet. Ez akkor lehet hasznos, ha szeretné az eszközt kihasználni, de a fejlécképét nem akarja terhelni ezzel, mert a logója és a fő mondanivalója van elhelyezve a fejlécképen.

A fejléc animációt a fejlécben nem lehet minden honlap stílusnál alkalmazni, mert vagy nincs fejléckép, vagy nagyon kicsi az, ebben az esetben az előbb említett megoldást kell alkalmazni.

» Hogyan tudok a honlaphoz igazodó teljes méretű képet feltölteni és beilleszteni?

A honlapkészítő rendszer használatakor leggyakrabban a szöveges tartalmi modul

segítségével töltünk fel képeket!

Ezeket a képeket a rendszer adottságaiból kifolyólag többféle képen tudjuk a tartalomba beilleszteni.
(Szöveghez igazítva balra, szöveghez igazítva jobbra, középre. Itt lehet eldönteni, hogy kis képet vagy nagy képet szeretnénk feltölteni).

A képaláírás ebben az esetben, az alt címkét jelenti, melyet nem a felhasználóknak hanem az oldalt vizsgáló, olvasó robotoknak töltünk ki.


A feltöltött képet a rendszer minden esetben megvizsgálja és átalakítja. Lényegében ez az átalakítás azért szükséges, hogy felkészítse rendszerünk a képet a további használatra. A rendszerben a feltöltött képet függetlenül a feltöltési mérettől maximum 600 pixel széles méretben használhatja. Ez a méret a kiválasztható arculatok tartalmi rész méretéhez lett igazítva. 

Ezt a maximális méretet a következő lépésekkel tudja elérni:

 • Töltse fel a képet a kiválasztott szöveges tartalmi modult használó menüpontjához.
 • Válassza a tartalomba illesztési funkciók közül a legutolsót (teljes méret).
 • Majd a tartalomba illesztést követően kattintsunk a képen jobb gombbal és válasszuk a "Kép beszúrása/szerkesztése" lehetőséget. Majd kattintsunk a megjelenés fülre. Itt a következőre kell ügyelnünk: a CSS stílus menőt hagyjuk üresen, a méret első mezőjébe írjuk be a 600-at és kattintsuk be az alatta található aránytartás opciót! 

Ezekkel a lépésekkel el is készült a beillesztett kép legnagyobb méretben való beillesztése.

» Hogyan publikálhatom az interneten Google Drive-on feltöltött tartalmamat?

A Drive szolgáltatása egy nagyszerű eszköz, melynek segítségével fájljainkat biztonságosan a "felhőben" tárolhatjuk. A Google ingyenesen 5Gb tárhelyet ad nekünk, melyen feltöltött fájlainkat megoszthatjuk Google-os ismerősinkkel vagy van rá lehetőség ezeket nyilvánossá tegyük!

Ez azért lehet fontos, hogy honlapunkon vagy webshopunkon keresztül felhasználhassuk!

Ahhoz, hogy nyilvánosan bárki számára elérhető legyen a Drive-ban elhelyezett tartalmaink az alábbi lépéseket kell elvégeznünk!

Nyissuk meg a Drive-unkat és jelöljük ki azokat a fájlokat, amelyeket nyilvánossá szeretnénk tenni (1. számmal jelöltük a képen).

Majd kattintsunk a megosztás gombra a menüsoron, melyet 2. számmal jelöltünk a képen.

Ezt követően felugrik egy ablak (a második képen láthatjuk ennek részletét), itt tudjuk generálni megosztási linket a képen látható gomb megnyomásával.

Ezt követően tudjuk beállítani a publikálás jelenlegi szintjét. (ez feltehetően privát)

Ezt a privát formát, a módosítás gombra kattintva tudjuk megváltoztatni. 

Ahhoz, hogy mindenki által elérhető legyen a tartalmunk, válasszuk ki a módosításnál a "Nyilvános az interneten" lehetőséget. Majd mentsünk rá.

Ezt követően mentsük teljesen a változásokat. 

Az előző ablakban látott megosztási linket mostantól bárhová felhasználhatjuk a neten, mivel most már nyilvános lett. Ezután már akár fel is használhatja internetes webáruházába vagy honlapjába.

» Hogyan tudok a honlapomhoz menüpontokat/almenüpontokat létrehozni?

A honlapkészítő felületen (admin), a "3. Menü" részben tud menüpontokat létrehozni, itt a bal oldali "Menüpont hozzáadása" dobozban válasszon egy menüpont típust, majd kattintson a listában szereplő kis plusz ikonra. Kattintás után egy felugró ablakban adhatja meg a menüpont nevét, ami a mentést követően megjelenik a szélső menüsor utolsó elemeként. További menüpontokat is ezzel a módszerrel tud hozzáadni. Majd "fogd és vidd" technológiával a megfelelő helyre rendezni.

Almenüket a szélső és a felső menüsorban van lehetősége létrehozni. Egyszerűen, "fogd és vidd" módszerrel húzza az almenüként kiválasztott menüpontot egy másik menüpontra, majd ha annak helye beljebb ugrik engedje el és máris almenüként fog szerepelni. 

Nincs mélységi korlát, de maximum 2 mélységet javaslunk használni, hogy menüszerkezete átlátható maradjon.

Ha a menüpontot ki szeretné törölni, át szeretné nevezni, vagy szerkeszteni szeretné annak tartalmát, vigye az egeret a menüpont fölé. Ekkor előugrik egy kis segédmenü, aminek a segítségével azonnal elérheti az előbb felsorolt funkciókat.

» Hogyan emeljem ki a fontos tartalmakat, menüpontokat, kategóriákat honlapom főoldalán?

A kezdőoldali dobozok használatával kiemelhet honlapja nyitóoldalára figyelemfelkeltő dobozokat, amelyekbe egy képet, egy rövid leírást, és egy gombot tud elhelyezni. A gomb keresőbarát módon egy hivatkozást nyit meg, ami lehet a honlapon belül 1 aloldal, vagy termék, esetleg termékkategória is. Az eszköz használatával látványosabbá teszi honlapját, amellett hogy felhasználóbarátabb módon irányíthatja 1-1 fontos tartalomra a figyelmét.

Ha szeretné használatba venni a 4. lépésben a "Kezdőoldali kiemelt dobozok" részben található "Dobozok alapbeállításai"-ban határozza meg hogyan nézzen ki, milyen elemek jelenjenek meg dobozonként (doboz képe, doboz címe, doboz rövid leírása, tovább gomb), az itt található elemeket letilthatja, hogy ne jelenjen meg minden elem, és tetszés szerinti sorrendbe is rendezheti. Meghatározhatja a kép milyen magas legyen, több sorba is rendezheti dobozait, és megadhatja egy sorban hány elem/doboz jelenjen meg. A dobozok úgy vannak elkészítve, hogy a kép felbontásától függően jól jelenjenek meg, és akármennyi dobozt is tesz ki egy sorba, azok alkalmazkodni fognak a honlapja szélességéhez.

Ha a beállításokat megadta, kezdje el felvinni a dobozokat az "Új dobozt adok hozzá" gombra kattintva. A felugró ablakban töltse ki a tartalmakat, majd kattintson a mentés gombra. A következő dobozt is így adhatja hozzá.

A dobozban a kép feltöltésénél, ha túl sokáíg tölt a rendszer, az azt is jelentheti, hogy nem a megszabott méreteken belüli képet próbálja feltölteni. Így kérjük mindig ellenőrizzék a feltölteni kívánt kép paramétereit. A feltöltés végeztével a mentés után, hogy a legfrissebb verziót lássa kérjük használja a honlapon a Ctrl+F5 billentyű kombinációt.

» Hogyan illesszek be naptárat a honlapom.hu honlapszerkesztőben készülő honlapomba?

Lépjen be google / gmail fiókjába.

A jobb felső sarokban található alkalmazások (az email cím mellett balra található csempés ikon) közül válassza a Naptárat.
A megfelelő nézet, és megosztani kívánt naptár kiválasztását követően az adott naptár melleti lefelé mutató nyílra kattintva válassza a Naptárbeállítások opciót. 
A következő lapon a Naptár beágyazása sorban - képünkön fekete nyíllal jelölt - Szín és méret személyre szabása, illetve más beállítások linkre kattintva tudja naptárát a beillesztés előtt személyre szabni. Ezt követően a megjelenő, - képünkön piros keretben - másolja vágólapra (használhatja a CTRL+C billentyűkombinációt is), majd illessze be a honlapszerkesztő felület 4. Tartalom fülén a kívánt helyre, a Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése elnevezésű doboz segítségével. (Lásd lentebb)
 
OPCIONÁLIS LEHETŐSÉG: 
a naptár megosztása fülön beállíthatja, hogy a naptár legyen nyilvános!

Honlapom.hu felületére való beillesztés: Lépjen be felhasználójával

Lépjen be rendszerünkbe a megszokott módon, majd menjen a 4. lépés-hez (Tartalom).

Válassza ki azt a menüpontját, melyen szeretné elhelyezni a naptárat.

Módosítás gombra kattintva, nyissa meg a menüpont tartalmát.

A kapott naptárkód beillesztése

A látott oldalon (jobb oldal) keresse a Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése elnevezésű dobozt.

Illessze be ide a Google naptár oldalról kimásolt kódot, majd a beszúrás ikonra kattintva beillesztheti a tartalomba naptárát.

Mentsen a mentés gombra kattintva és ellenőrizze a weboldalát (a naptár már meg is fog jelenni).

» Hogyan legyen többnyelvű honlapom?

Egy nyelvű honlap: Amennyiben Ön csak egy bizonyos nyelven szeretné üzemeltetni az oldalát, akkor a profil menüpontban tudja beállítani a kívánt nyelv elérését.
(A nyelv átállítását követően a beépített rendszer szövegek változnak meg az adott nyelvere, a szöveges tartalom fordításáról Önnek kell gondoskodnia.) 

Többnyelvű honlap: Ha Ön a magyar nyelven kívül más nyelvet is szeretne hozzárendelni honlapjához-webáruházához akkor a következőket kell tennie:

 • Regisztráljon egy újabb oldalt, azon a néven, ami a fő oldala és tegye mellé a választott nyelv rövidítését (pl: azénhonlapom-en).
 • Honlapja tartalmát töltse fel a kívánt nyelven, majd a profil menüpontban állítsa be, hogy melyik nyelvet illesztette honlapjához és jelezze ügyfélszolgálatunkon, ha elkészült.
 • Ezt követően mi társítjuk nyelvesített oldalát a főoldalhoz és elérhetővé tesszük a főoldalra elhelyezett nyelvválasztó gombokkal, valamint aldomainnel. (Természetesen van lehetősége a nyelvnek megfelelő domain név társítására is, ehhez külön domain név regisztrációs lapot kell kitöltenie).

A rendszer nyelvesítéseit folyamatosan bővítjük, a jelenleg elérhető nyelvekről valamint a szolgáltatás díjairól érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál!

» Hogyan tudom a feltölteni kívánt képet átméretezni?

Képek átméretezése Windows rendszerben

 1. Kattintson a jobb egérgombbal az átméretezni kívánt képre, majd válassza a szerkesztés opciót!

 2. A felső menüben válassza az Átméretezés opciót!

 3. Adja meg az új méretet képpontban vagy százalékban, ügyelve az arány megtartására!

 4. Mentse el az átméretezett képet a Mentés másként opcióval!

 

» Hogyan hozzak létre hírlevél kampányt?

A hírlevél küldés modul egyik legfontosabb lehetősége. Míg a hírlevél küldésnél egy-egy hírlevelet tudunk kiküldeni manuálisan, a kampány használatával több levélből álló sorozatott küldhetünk látogatóinknak bizonyos eseményekhez kötve ezeket.

Lehetőségünk van a feliratkozás dátumához, egyedi dátumhoz stb. kötni, valamint késleltetni is a kiküldést a választott célcsoportnak.

Hírlevél hozzárendelése kampányhoz:

 1. lépés: Válassza ki a hírlevelet a legördülő listából, amelyet már korábban létrehozott.
 2. lépés: A kiküldést kiváltó esemény meghatározása:

Feliratkozás dátumához: ez az opció a 3. lépésben megadható késleltetéssel összefüggésben is működtethető. Pl. a feliratkozás időpontjához képest 3 órával később küldi a rendszer az adott hírlevelet, amely a 3. lépésben megadható.

A hírlevél megnyitásához: itt választhat, hogy melyik korábban létrehozott és egyben kiküldött hírlevél megnyitásakor küldje ki a rendszer a jelenleg, az 1. lépésben választott hírlevelet. Tehát itt feltételezzük, hogy több hírlevél, azaz legalább 2 db már létrehozásra került. A funkció csak ebben az esetben működik.

A hírlevél átkattintásához: a legördülő listából válaszható ki a hírlevél. Ebben a korábban már kiküldött hírlevélben található linkre kattintást követően, a feliratkozó megkapja ezt a levelet, amelyet az 1. lépésben választott ki.

A következő naphoz rendelve: a funkció azt feltételezi, hogy van egy nagyobb eseményünk például tárgyhó valamely napján, ezért mi tudjuk, hogy előtte mondjuk egy héttel, szeretnénk kiküldeni a jelen hírlevelet, az esemény napjához viszonyítva.

Ügyfélhez rendelt egyedi dátumhoz: ezt az adott feliratkozónál, az E-mail címek menüpontban, az érintett e-mail cím előtt a papír tollal ikonra kattintva megjelenő szerkesztő felületen állíthatja be.

 1. lépés: Késleltetés a fent megadott eseményhez: az opció a 2. lépésben beállítottakhoz viszonyít.

FONTOS!

A kampány létrehozása több hírlevél előzetes létrehozását feltételezi.

» Hogyan tehetem a főmenüpontomat, melyhez almenük is tartoznak, nem kattinthatóvá?

1. az admin felület 3.Menü pontjában kattintson a hivatkozás modul melletti + jelre:


2. a felugró ablakba adja meg a menüpont nevét, majd az URL mezőbe karakterre pontosan, írja be az alábbi kódot:

javascript:void(0)

majd nyomjon a mentés gombra.

3. ezek után helyezze ez alá a menüpont alá, az almenüként használni kívánt menüpontokat


A honlapon megtekintve, frissítse a nézetet egy Ctrl+F5 billentyű kombinációval ahhoz, hogy a legfrissebb állapotot lássa, és a fő menüpontja már nem is lesz aktív!

» Miért használjak Google Captcha szolgáltatást, mire jó?

Kezdjük ott, hogy mi az a Captcha?

A szakportálok így vélekednek: a számítástechnikában olyan automatikus teszt, ami képes megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől. A teszt során a számítógép generál egy feladványt, amit csak egy ember tud helyesen megválaszolni.

Számos ilyen megoldással találkozhatott már Ön is, például egy elmosódott szöveget kellett egy képről kiolvasnia és beírnia egy mezőbe. Vagy például ilyen amikor betűk számok jelennek meg és azt kellett megadnia ellenőrzésképpen.

Esetleg ismerős lehet Önnek a „Nem vagyok robot” pipálós megoldás?

Ez a Google Captcha! Mi is ezt alkalmazzuk a honlapom.hu rendszerünkben de a legfrissebb megoldását. Ebben a legfrissebb verzióban (v3) már pipálni sem kell egyszerűen a háttérben történik meg az ellenőrzés.

Miért a Google?

A Google erőforrásai – szakértelme lehetővé tették, hogy a nem megfelelő „személyek” (robotok, gépek) kizárását a lehető legbiztonságosabb módszerrel tudjuk kezelni.

Tegyük fel, hogy van egy szavazás - bizonyos gépek a végeredmény esetén csalni szeretnének. Ezzel a megoldással a jövőben nincs lehetőség. Ilyen még, hogy ha űrlapjainkat nem szokványos módon próbálják beküldeni milliószor, a fent említett módszer bevezetésével nem lesz lehetőség erre.

» Hogyan használjam a Google Captcha-t a honlapom.hu rendszerében?

A honlapkészítő felületen a „Profil” menüpontban jobb alsó részben talál egy dobozt melynek címe „Google reCaptcha beállítások”. Itt két biztonsági kulcsot kell megadni a szolgáltatás igénybevételéhez. Az egyik kulcs (alapkulcs) biztosítja a honlapot, a másik (biztonsági kulcs) pedig az ellenőrzéskor van szerepe.

Ezeket a kulcsok beszerzését a https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.html oldalon tudja megtenni. Szükséges hozzá egy Gmail-os fiók.

Az oldalon a jobb felső részben kattintson az „Admin console” gombra, majd jelentkezzen be a Gmail-es fiók megadásával.

A megjelenő felületen (Register a new site) fogjuk a kulcsokat kigenerálni.

A „Label” részben egy tetszőleges nevet adhatunk meg amivel később azonosítani tudjuk magát a szolgáltatást.

A következő mezőben (reCaptcha type) válasszuk ki a „reCaptcha v3” lehetőséget.

A Domains részben adjuk meg a honlapunk elérhetőségét, domain nevét. Itt elég a domain nevet http:// vagy https:// és www nélkül megadni. Például: honlapom.hu

Ezt követően nyomjuk meg a mező előtti plusz jelet, ezzel fixáljuk az elérésünket.

A következő „Owners” részben megadhatjuk a tulajdonos elérhetőségét, de ezzel nem kell foglalkoznunk – automatikusan ki van töltve. Már csak el kell fogadnunk a szerződési feltételeket (Accept the reCaptcha Terms of Service).

Végezetül kattintsunk a „Submit” gombra.

Ezt követően megjelenik egy új felület, amelyen kimásolhatjuk a „Site key”-t és a „Secret key”-t.

A site key-t másoljuk át a profil menüpontunk (honlapkészítő rendszer) alap kulcs mezőjébe és a secret key-t pedig értelemszerűen a biztonsági kulcs mezőhöz illesszük be.

A Google felületét akár innentől kezdve be is zárhatjuk. A profil menüpontunkon (honlapkészítő rendszer) belül ahol megadta a kulcsokat még talál két mezőt. Ezzel lehet aktiválni a védelmi szolgáltatást.

Itt bekapcsolhatja, hogy hírlevél feliratkozásokra érvényesíti védelmet és lehetőség van még az Ön által létrehozott űrlapokra is érvényes legyen az ellenőrzés. 

FONTOS: Meglévő űrlap esetén akkor használható a szolgáltatás amennyiben az űrlapszerkesztőnél újra elvégez egy mentést!

Cégünk azt javasolja, hogyha mindkettő be van kattintva, ez nagy védelmet fog nyújtani számunkra a jövőben.

Fenntartással - Számlázással kapcsolatos kérdések

» Hogyan fizetek a honlapomért?

Amikor a honlapkészítő felületen a Megrendelem gombon kattintva megrendeli a szolgáltatást a rendszerünk generál egy ProForma számlát (díjbekérőt), amit emailben küld el Önnek. Ez alapján tudja a díjat átutalni vagy rózsaszín postai csekken befizetni. Kérjük, a díjbekérő azonosítóját feltüntetni a megjegyzés rovatban. A jóváírást követően kerül postára az eredeti számla.

» Több évre is megújíthatom a honlapom?

Igen, kérem ajánlatért keresse ügyfélszolgálatunkat a kapcsolat menüpontban.

» Nem használom ki az összes funkciót, kérhetek egyedi ajánlatot?

Igen, javasoljuk ilyenkor az egyedi ajánlatkérést, így spórolhat honlapja éves díján. Ajánlatkérésért kérem vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot, itt.

» Hogyan és mikor kapom meg az eredeti számlát?

A befizetést követően maximum 5 munkanapon belül postára adjuk az eredeti számlát, a honlapkészítő felületen a PROFIL-ban megadott számlázási és postázási adatoknak megfelelően.

» Mi történik amikor lejár a honlap éves előfizetése?

A lejárat előtt 1 hónappal emailben értesítjük Önt a fordulónap közeledtéről, és a hosszabbítás díjáról. Az emailben található linket követve tudja a webes felületünkön megújítani a honlapját. A hosszabbítás díjának teljesítése után a honlapot további 1éves időszakra megújítjuk.

Látogatottság mérése a honlapkészítő eszközzel

» Hogyan tudom a Google Webmester eszközöket (Google Search Console) beilleszteni a honlapomba?

Sokaktól érkezett kérdés, hogy hogyan tudok a Google Search Console-ba (korábban Google Webmasters Tool) regisztrálni és használni. Az alábbiakban leírjuk Önnek, hogyan :

A Google Search Console segítségével nyomon követheti a webhelyére mutató linkeket, megtekintheti a feltérképezési hibákat, webhelytérképet tölthet fel weboldaláról, valamint kérheti oldalának felvételét a Google Indexbe. A Google Search Console használatához Gmail fiók szükséges, amelyet díjmentesen beszerezhet. A Google Search Console használata nem jelent Önnek plusz költséget.

 1. Navigáljon a Google Search Console oldalára:https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=hu
 2. Jelentkezzen be Gmail fiókjával!

 3. Jobb felül kattintson a piros Tulajdonság hozzáadása gombra!

 4. Adja meg weboldalának címét, majd kattintson a kék Hozzáadás gombra!

 5. Kattintson az alternatív módszerek fülre!

 6. Válassza a Html címke lehetőséget!

 7. Másolja ki a kódot, majd lépjen be honlapjának adminisztrációs felületére és jobb felül válassza a Keresőoptimalizálás menüpontot!

 8. Válasza a beállítások fület, majd jobb oldalt a Google Webmester Eszközök mezőbe illessze be a kimásolt kódot! Ezután mentsen!

 9. Térjen vissza a Google Search Console felületére, és kattintson a piros ellenőrzés gombra!

 10. Amennyiben sikeres volt az ellenőrzés, az alábbi üzenetet kapja:

Amennyiben segítségre szorulna, vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot és mi szívesen segítünk Önnek.

» Hogyan tudom a honlapom látogatottságát megismerni?

A honlapom.hu honlapját felkészítettük, hogy pár kattintással integrálni tudja a piacvezető webstatisztikai szoftverét a Google Analytics -et. A Szoftver használata díjmentes, mindössze egy google fiók szükséges hozzá(@gmail.com - os email cím).

DE, hogy mindenki igényét ki tudjuk elégíteni, lefejlesztettünk egy saját statisztikát is, melynek adatait mindenki eléri saját honlapjára vonatkozóan az admin felület Statisztika menüpontjában.

Az adatokat egy- és kéthetes időszakra vonatkozóan vizsgálhatjuk grafikonon és táblázatos formában is, az alábbiak paraméterek tekintetében:

 • Látogatás (a webhelyre érkező látogatások száma)
 • Oldal megtekintés (a megtekintett oldalak összesített száma)
 • Keresett termék
 • Megtekintett termék
 • Kosárba tett termék
 • Megrendelt termék
 • Termék hozzászólás
 • Bruttó forgalom
 • Megtekintett hír
 • Hír hozzászólás

Plusz összesítjük:

 • mely aloldalt hányszor tekintették meg,
 • honnan érkeztek a látogatók,
 • milyen kulcsszavakra érkeztek a látogatók a keresőkből,

Figyelem: ez a statisztika csak egy alap statisztika honlapja forgalmáról. Amennyiben szüksége van részletesebb, több paraméterre kiterjedő elemzésre, továbbra is ajánljuk a Google Analytics díjmentes szolgáltatását.
Jelen statisztika bizonyos esetekben eltérést mutathat a Google Analytics statisztikájához képest!

» Hogyan tudok regisztrálni a Google Analytics rendszerében, majd a követőkódot beilleszteni a honlapom forráskódjába?

A Google Analytics rendszerében lehetőségük van a webhely vagy mobil alkalmazás statisztikáinak pontos mérésére, valamint szegmentálására számos szempont alapján. Az alapvető látogatási adatok (egyedi látogató, oldalletöltés, oldalon eltöltött idő, stb.) mellett megismerheti látogatóinak viselkedését, nemét, életkorát, földrajzi elhelyezkedését stb. A rendszer használatához Google fiók megléte szükséges, amennyiben nem rendelkezik ilyennel, úgy a https://accounts.google.com/ ingyenes létre tud hozni egy ilyet.

 1. Navigáljon a https://analytics.google.com oldalra és lépjen be Google fiókjába!
 2. Kattintson jobb oldalt a regisztráció gombra!


3. Töltse ki az űrlapot! A lap alján szereplő lehetőségeket hagyja változatlanul! Ezután kattintson a lap alján a „Nyomkövetési azonosító lekérése” gombra!
 


4. Fogadja el az Általános Szerződési Feltételeket!

 5. Másolja ki az oldal közepén található mérőkódot. A kódot feltétlenül hagyja változatlanul!6. Lépjen be honlapjának adminisztrációs felületére és válassza jobb szélen a Keresőoptimalizálás menüpontot! 7.Válassza a Beállítások pontot!

 

8. A jobb oldali dobozba illessze be a korábban kimásolt kódot, majd kattintson a MENTÉS gombra!

 

GDPR

» Hogyan tudom letiltani a cookie-kat a böngészőben?

Chrome

Gyors menü >> Beállítások gomb >> Speciális beállítások rész >> Adatvédelem és biztonság szekcióban lévő Tartalombeállítások gomb >> Cookie-k gomb >> Cookie-adatok mentésének és olvasásának engedélyezése a webhelyeken (ajánlott) résznél ez bekapcsolható vagy inaktiválható a funkció.

Böngésző url: chrome://settings/content/cookies

A leírás a Google Chrome 66.0.3359.181 (64 bites) verziója alapján készült.

 

Firefox

Gyors menü >> Beállítások gomb >> Oldalsó panelből válasszuk az Adatvédelem és biztonság menüt >> Sütik és oldaladatok szekcióban bekapcsolható a „Sütik és oldaladatok blokkolása (a weboldal hibáját okozhatja)”.

Böngésző url: about:preferences#privacy

A leírás a Firefox Quantum 60.0 (64 bites) verziója alapján készült.

Edge

Gyors menü >> Beállítások gomb >> Speciális beállítások megnyitása gomb >> Cookie-k szekciónál lenyíló mezőből engedélyezhető illetve letiltható a cookie használata.

Böngésző url: nincs

A leírás a Microsoft Edge 42.17134.1.0 verziója alapján készült.

» Általános kérdések GDPR témakörben...

2018. május 25-én életbe lép az Európai Unió új adatvédelmi rendelete (GDPR – General Data Protection Rules), amely a nemzeti jogszabályokat felülírva egységesíti az uniós tagállamok adatkezelési szabályait. A magánszemélyek nagyobb betekintést és jogokat kapnak az adataik kezelésével kapcsolatban, ezzel párhuzamosan a cégek ezen irányú kötelezettségei növekednek, a mulasztásokat pedig minden eddiginél nagyobb (az éves globális bevétel 4%-áig terjedő összegű) pénzbüntetéssel sújthatják.

A rendelet nem kizárólag a nagyvállalatokat érinti, hanem minden, adatot kezelő vállalkozást, legyen az családi cég vagy kis- és középvállalkozás (kkv).

Ráadásul a rendelet nemcsak a digitálisan tárolt személyes adatokra vonatkozik, hanem a papíralapúakra is, amennyiben azok valamilyen nyilvántartási rendszer részét képezik vagy fogják képezni. Mivel a nyilvántartási rendszer nem jelent mást, mint meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető adatokat, ezért nagy az esélye, hogy az iratkezelések túlnyomó többsége a rendelet hatálya alá esik, így azokra ugyanolyan szigorúan szabályozás fog vonatkozni a kezeléstől a tároláson át a szakszerű iratmegsemmisítésig, mint a digitálisan tárolt személyes adatokra.

A honlapom.hu csapata a háttérben hónapok óta dolgozik az előkészületeken, ennek köszönhetően rendszerünk 2018. május 25-től GDPR kompatibilisen működik majd.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem azt jelenti sajnos, hogy ügyfeleink hátradőlhetnek, hiszen nekik / Önöknek kell a tényleges adatkezelési lépéseket megtenni

A honlappal kapcsolatos adatvédelmi dokumentumokat határidőig ügyfeleink rendelkezésére bocsátjuk, azonban ismételten felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a GDPR kompatibilis honlap üzemeltetésen túli további teendőkkel és jogi egyeztetésekkel kapcsolatban kompetenciánk nincs. Kérjük, vegyék fel a kapcsolatot ügyvédükkel/jogászukkal/könyvelőjükkel!

» Hogyan tudom a honlapomat átalakítani pár kattintással, hogy ne kezeljen semmilyen GDPR hatálya alá eső adatot?

A honlapszerkesztő felület Profil menüpontjában található Adatvédelmi beállítások dobozban pipálja be a "Nem kívánok honlapomon a GDPR hatálya alá eső adatkezelést folytatni." checkboxot.

Ezzel lemond bizonyos funkciók használatáról, mint pl: hírlevél, vendégkönyv, hozzászólások, webáruház, stb. Amennyiben Ön külső forráskódot helyezett el honlapján, szükséges lehet a kód törlése, vagy egyéb beállítás a külsős szolgáltató adatvédelmi beállításai között. 

» Hogyan tudom a kötelező adatkezelésről szóló tájékoztatás aktiválni honlapomon/webshopomban?

A GDPR kapcsán kötelező az adatkezelésről szóló tájékoztatás a honlapom.hu ügyfelei számára is. 
Ennek beállításához többféle lehetőséget is biztosítunk ügyfeleink számára:

 1. Alapértelmezett beállítás a szerkesztőfelület Profil menüpontjában


  Az itt megadott adatok alapértelmezettként lesznek mentve. Ha a további egyedi beállítások nem lesznek használva, ezek alapján tölti ki a rendszer a vonatkozó részeket. 

 2. Egyedi beállítás űrlap esetén


  Az itt megadott adatok csak az aktuális űrlap kapcsán lesznek használatban (tehát űrlaponként eltérő adatok adhatók meg). Ha ezt a részt nem töltik ki, az 1. pontban megadott alapbeállításokat örökli az űrlap. 

 3. Egyedi beállítás hírlevél esetén


  A hírlevél modul beállítások fülén adhatja meg egyedileg a hírlevélre történő feliratkozáskor megjelenítendő szöveget. Ha ezt a részt nem tölti ki, az 1. pontban megadott alapbeállítások lesznek érvényben. 

 4. Egyedi beállítás webáruház esetén


  Webáruház esetén a jelenleg is meglévő Adatvédelmi nyilatkozat dobozban tudják aktualizálni a tartalmat. 
  KÉRJÜK, NE HOZZANAK LÉTRE ÚJ MENÜPONTOT AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓNAK! 
  Az aktualizálást a webshop modul, Cégadatok fülének alján található dobozban tudják elvégezni.

 5. Ne feledkezzenek meg a MENTÉS gomb megnyomásáról!

» Hogyan tudom meglévő hírlevél feliratkozottjaimmal megerősíttetni feliratkozási szándékukat?

Hírlevél feliratkozóitól a bizonyíthatóság érdekében érdemes megerősítést kérnie.

Ehhez létrehoztunk Önnek egy hírlevelet "Feliratkozás megerősítés - GDPR" néven.A kész sablonban a módosítás ikonra kattintást követően FONTOS, hogy az adatkezelési tájékoztatónk szöveg linkét cseréljék ki saját adatkezelési tájékoztatójuk linkjére (segédlet a következő képen)DE MÁS HIVATKOZÁST NE MÓDOSÍTSANAK! A "Megerősítem" és a "Nem kérem több hírlevelet" gombokon elhelyezett hivatkozások, csak módosítás nélküli alkalmazás esetén fognak helyesen működni!


A kiküldést követően az E-mail címek fülön fogják látni, ki az, aki megerősítette feliratkozását. A megerősítés tényét a rendszer pontosan rögzíti majd dátummal és IP címmel együtt.

» Milyen cookie-kat kezel a honlap.hu honlapkészítő rendszer?

Típus

Hozzájárulás

Leírás

Cél

Érvényesség

rendszer általános sütik

nem igényel

a webes alkalmazás működéséért felelős alap sütik

A honlap működésének biztosítása

böngésző bezárásáig

rendszer általános sütik

igényel

a webes alkalmazás betöltését követően további funkciókhoz való hozzáféréséért szükséges hozzájárulni a sütikhez

Cookie használat engedélyezése és a 18 év feletti személy hozzájárulása

365 nap

rendszer funkció sütik

nem igényel

a könnyebb működéshez és a személyre szabáshoz szükséges sütik

A rendszer teljes funkcionalitását tudja elérni vele a felhasználó, ezek nélkül számos dolog nem működik

böngésző bezárásáig

rendszer nyomkövető sütik

igényel

méréshez szükséges illetve a felhasználói élmény kialakításához szükséges sütik

Statisztika készítése

365 nap

nyomkövető süti

(harmadik féltől származó)

nem igényel

új látogatók azonosítására és a webes nyomkövetésre alkalmas (van rendszerbe integrált és van amit egyénileg is beállíthat) (Google, Facebook, Twitter, AddThis)

Kódonként eltérő, 
pl. Google Adwords konverziókövetés cookieval az AdWords hirdetések hatékonyságát mérjük

pontos lejárat, de cookie-nként eltérő

pl. AdWords esetén: 30 nap

» Hogyan tudom honlapomra feltölteni az adatkezelési tájékoztatót?

A személyre szabott adatkezelési tájékoztatóját (melyet a kapott hírlevélből letöltött dokumentumot áttekintve / ügyvédjével, jogászával karöltve elkészített) az alábbi módon tudja elhelyezni honlapján. 

 1. Menüpont létrehozása 

 2. Szöveg beillesztése 
  A dokumentumban CTRL+A (mindent kijelöl), CTRL+C (másolás), majd a honlapszerkesztő felületén CTRL+V (beillesztés)
 3. Mentés
 4. A menüpont URL-jének másolása a honlap külső felületéről  Majd a létrehozott menüpontot megkeresve, jelölje ki az URL-t és CTRL+C.

 5. Az URL beillesztése a szerkesztőfelület Profil menüpontjába 6. MENTÉS