Gyakori kérdések

Kérem, tájékozódjon gyakran ismételt kérdésinkből! Biztosan talál választ az Ön kérdésére is.

Domain - Email

» A honlapom címéből mikor tűnik el a honlapom.hu?

Amint a saját domain neve bejegyzésre kerül. Az ügyintézést mi vállaljuk, Önnek mindössze annyi teendője van, hogy az admin felület (honlapom.hu/admin), @ Domain - E-mail menüpontjában hozzáadja a kiválasztott domain nevet.

Szíveskedjen a megfelelő domain kiválasztását, majd hozzáadását követően elküldeni nekünk szkennelve az info@honlapom.hu email címre a 2 oldalas Domain igénylőlapot.
Ezt az imént említett menüpontban, hozzáadást követően a "Domain igénylés" gombbal tudja kinyomtatni.

Szíveskedjen figyelembe venni, mielőtt kinyomtatná a Domain igénylőlapot, hogy rendszerünk az admin felület, Profil menüpontjában megadott adatokat fogja feltüntetni a dokumentumon. A továbbiakban a csatolt dokumentumokkal ezen adatok hitelességét szükséges igazolnia.

Csatolni szükséges dokumentumok összefoglalva:

Cég esetén:

 • 2 oldalas ’Domain igénylőlap’ aláírva
 • aláírási címpéldány
 • tárolt cégkivonat

Egyéni vállalkozás esetén:

 • 2 oldalas ’Domain igénylőlap’ aláírva, hitelesítve 2 tanúval
 • valamely dokumentum, amely igazolja egyéni vállalkozói tevékenységét (vállalkozói igazolvány, nyilvántartásba vételi igazolás stb.)

 További kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat. Az ügyintézés 3-5 napot vesz igénybe.

» Honnan tudom,hogy szabad-e a domain?

A honlapkészítő felületre bejelentkezve a Domain-Email pontban tudja leellenőrizni az Ön által kiválasztott domain név státuszát.

» Hogyan rendelhetem meg a domain nevem a honlapkészítés során?

1.1.Domain név hozzáadása:

Az admin felület (honlapom.hu/admin), @ Domain - E-mail menüpontjában tudja a kiválasztottdomain nevet hozzáadni, egyben leelenőrizni a kiválasztott domain név státuszát.
Kérem, hogy szíveskedjen a megfelelő domain kiválasztását, majd hozzáadását követően elküldeni nekünk szkennelve az info@honlapom.hu email címre a 2 oldalas Domain igénylőlapot.
Ezt az imént említett menüpontban, hozzáadást követően a "Domain igénylés" gombbal tudja kinyomtatni.

Kérem, hogy szíveskedjen figyelembe venni, mielőtt kinyomtatná a Domain igénylőlapot, hogy rendszerünk az admin felület, Profil menüpontjában megadott adatokat fogja feltüntetni a dokumentumon. A továbbiakban a csatolt dokumentumokkal ezen adatok hitelességét szükséges igazolnia.

1.2.Csatolni szükséges dokumentumok összefoglalva (ezeket szkennelve elfogadjuk):

Cég esetén:

 • 2 oldalas ’Domain igénylőlap’ aláírva
 • aláírási címpéldány
 • tárolt cégkivonat

Egyéni vállalkozás esetén:

 • 2 oldalas ’Domain igénylőlap’ aláírva, hitelesítve 2 tanúval
 • valamely dokumentum, amely igazolja egyéni vállalkozói tevékenységét (vállalkozói igazolvány, nyilvántartásba vételi igazolás stb.)

A domain név elkészültekor, rögtön az oldalhoz csatoljuk, ezzel élesítve azt. Amennyiben még nem szeretné élesíteni az oldalt (pl. mert még nem készült el), kérjük írásban jelezze nekünk az info@honlapom.hu email címre.


Az ügyintézés 8-10 napot vesz igénybe.

» Mennyibe kerül a domain regisztráció?

1 domain regisztráció díja a honlap csomagok része, tehát nincs felára. A további domain regisztráció díjáról a Szolgáltatások menüpontban talál információkat.

» Milyen keresőoptimalizálási szempontokat vegyek figyelembe a domain regisztráció során?

Keresők szempontjából a legfontosabb szempont az, hogy a látogatók számára legrelevánsabb, legkézenfekvőbb szóból képezzük domain nevünket. Az alábbi oldalon tudjuk ellenőrizni, hogy egy adott kifejezésre hány keresés indul el a google keresőben:

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

» Ha már minden általam ellenőrzött domain foglalt, mit tehetek?

Ha foglalt minden domain, amit leellenőriztünk, ne csüggedjünk. Kiváló megoldás ha 1-1 szó ragozott alakját (pl. ablakotcserelek.hu) regisztráljuk domain névként. Ezen kívül a többes szám használata is megoldást jelenthet.

Szintén megoldás lehet, ha földrajzilag szűkítjük tevékenységünket (pl. ablakcseremiskolc.hu).

Amennyiben nem használhatóak a fenti tippek, képezhetünk domain nevet egy második kulcsszó segítségül hívásával (pl. ablakcsere-ajtocsere.hu).

Figyeljünk azonban a konkurencia domainjeire is a fenti módszerek használata során, nehogy más honlapra szállítsunk látogatókat választásunkkal - törekedjünk rá, hogy a domain maradjon könnyen megjegyezhető és összetéveszthetetlen.

» Hol tudok belépni az email címembe?

Amennyiben webmailen kívánja leveleit megtekinteni itt teheti meg: webmail.honlapom.hu

A belépéshez a honlapkészítő felület (admin) @Domain-Email menüpontjában megadott emailcím, jelszó párosra lesz szükség.

» Levelezőprogramban is használhatom az email címemet?

Igen, POP3 hozzáférést biztosítunk az email címekhez, így levelezőprogrammal letölheti a leveleit. A hozzáférések a következők:

Email cím: az Ön által a honlapkészítő felületen megadott cím
Felhasználónév  (fioknev): az adott email cím
Jelszó : az Ön által a honlapkészítő felületen az email címhez megadott jelszó

Amennyiben azt választotta, hogy a levelek ne kerüljenek általunk tárolásra, azokat ezen hozzáférésekkel nem éri el, csak a cél email cím alatt.

A levelezőprogramban az alábbi beállítások szükségesek:
POP3 szerver (incoming vagy bejövő): pop3.honlapom.hu
SMTP szerver (outgoing, kimenő): Az Önök internet szolgáltatója által biztosított SMTP szerver címe (pl.: T-Online: mail.t-online.hu, datanet: smtp.datanet.hu).

» Milyen domaint ne válasszak?

Kerüljük a versenytársaink cégnevével megegyező, illetve abból képzett és a védjegyi oltalom alá eső kifejezéseket a regisztráció során, ugyanis ilyen esetekben peres úton elvehetik tőlünk a domain nevet.

» Hogyan állíthatom be az email címem és levelezést a Microsoft Outlook levelezőprogramba?

Indítsa el a levelezőprogramot!

Kattintson a tovább gombra!

Válassza az igen lehetőséget, majd kattintson a tovább gombra!

 

                                                                                                                            

Válassza a kiszolgáló beállítások kézi megadását, majd kattintson a tovább gombra!

Válassza az internetes email lehetőséget, majd kattintson a tovább gombra!

 

Töltse ki adataival a mezőket az alábbiak szerint. A kimenő levelek kiszolgálója az Ön internet szolgáltatója által biztosított SMTP szerver címe (pl.: T-Online: mail.t-online.hu, datanet: smtp.datanet.hu).

A következő lépésben meg kell adnunk a Felhasználónevet (ez a teljes e-mail cím), majd az ehhez tartozó jelszót (ezt a honlapszerkesztő felület Domain-Email menüpontjában az e-mail cím létrehozásakor Ön adta meg). 
A POP-szerver a pop3.honlap.hu, a port maradjon 110
A következő négy opció közül az Önnek szükségeset válassza ki, DE a második /biztonságos SSL/ opciót NE válassza ki, azzal nem működik a letöltés!
(A "letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren" opció kiválasztása esetén pedig fennáll a veszélye a postafiók betelésének, hacsak nem lép be időnként a webmail felületre, és nem üríti a postafiókot).
Majd kattintsunk a hozzáadás >> gombra.

» Használhatom már regisztrált domain nevemet a honlapom.hu rendszerében?

Már bejegyzett domaint két féle módon használhat a nálunk készített oldalhoz.

 1. átirányítva IP címünkre.
 2. átregisztrálva: ehhez a @Domain-email menüpontban adja hozzá az átregisztrálandó domaint, majd a kinyomtatott, aláírt igénylőlapot juttassa vissza hozzánk szkennelve, e-mailben és csatolja a szükséges dokumentumokat. (aláírási címpéldány, tárolt cégkivonat)

Fontos!
Átregisztráció esetén a korábbi ...@azÖndomainje.hu címre érkezett leveleket szíveskedjékarchiválni.

Az átregisztrációt követően az eddig használt e-mail postafiókot a honlapom.hu/adminfelületének @Domain-email menüpontjában szíveskedjen, ismételten hozzá adni. A levelek archiválására azért van szükség, mert a korábban megszokott formában a levelezés megszűnik.
A domain igénylőlapon a bejegyzéskor megadott adatokkal megegyező tulajdonosi adatok megadása szükséges, ellenkező esetben az átregisztrációt az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) elutasítja.

Az átregisztráció díját cégünk átvállalja, nem emeli a csomag költségeit.

» Hogyan állíthatom be webmail felületen a leveleim aláírását?

Első lépésben jelentkezzen be a webmail felületre (webmail.honlapom.hu).

Kattintson a Beállítások menüpontra, melyet a jobb felső sarokban talál. A megjelenő képernyőn a kis fülek közül válassza az Azonosítók fület. A bal oldalt megjelenő azonosítók közül válassza a megfelelő e-mail fiókot. 

Az elemek szerkesztése alrésznél kattintson az Aláírás fülre. Itt a beépített szöveges szerkesztő segítségével formázza meg az Önre vonatkozó levél aláírását. Az itt beállított aláírás fog megjelenni a leveleinek végén. 

Ahhoz, hogy a formázása megjelenjen az e-mailekben két apró beállítást kell megtennie.

A szöveges szerkesztő alatt talál egy jelölő négyzetet. Ezt be kell kattintania (HTML aláírás).

Majd mentés után keressük a Beállítások fület (ugyanott található, mint az Azonosítók fül). A bal oldalon található lehetőségek közül válasszuk az Üzenetek írása opciót és az itt megjelenő beállítások közül válasszuk ki a HTML üzenet írásánál a MINDIG lehetőségét.

Mentés után már a beállított aláírás fog megjelenni a leveleink végén.

» Hogyan tudom a saját domaines e-mail címemet a Gmail felületén keresztül használni?

A honlapszerkesztő felületen, az e-mail létrehozásakor beállíthatunk átirányítást, de ezzel nem merülnek ki lehetőségeink az e-mail gmailen való megtekintésével kapcsolatban.

Lássuk, hogyan használhatjuk egyedi domaines e-mail címünket teljes értékűen a Gmail felületén:

Saját Gmail fiókunkba belépve, jobb felső sarokban találjuk a fogaskereket, melynek lenyíló menüjéből válasszuk a Beállítások opciót.

Egy több fülből álló ablakhoz fogunk jutni.

A fiókok és importálás fülön lesz lehetőségünk a fiók hozzáadására.

Kezdjünk az "E-mailek ellenőrzése más fiókban: E-mail-fiók hozzáadása" opcióval.

Első lépésként meg kell adnunk saját domaines e-mail címünket.

Majd kattintsunk a "Tovább>>" gombra kétszer.

A következő lépésben meg kell adnunk a Felhasználónevet (ez a teljes e-mail cím), majd az ehhez tartozó jelszót (ezt a honlapszerkesztő felület Domain-Email menüpontjában az e-mail cím létrehozásakor Ön adta meg). 
A POP-szerver a pop3.honlapom.hu, a port maradjon110
A következő négy opció közül az Önnek szükségeset válassza ki, DE a második /biztonságos SSL/ opciót NE válassza ki, azzal nem működik a letöltés!
(A "letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren" opció kiválasztása esetén pedig fennáll a veszélye a postafiók betelésének, hacsak nem lép be időnként a webmail felületre, és nem üríti a postafiókot).
Majd kattintsunk a "Fiók hozzáadás >>" gombra.

Ha szeretnénk a levelekre úgy válaszolni (vagy úgy levelet írni), hogy a feladó ne a gmailes címünk legyen, válasszuk az igen lehetőséget.
A további beállításokért keressegyakori kérdések menüpontunkban, a "» Hogyan illessze be domain-es email címét gmail-es fiókjába, levél küldésért" segédletet. Vagy hívja ügyfélszolgálatunkat.» Hogyan regisztráljon a mandrill.com oldalon az SMTP-ért?

Ha internetszolgáltatója SMTP-jét nem tudja, vagy nem akarja használni a levelek kiküldéséhez. Ha azt szeretné, hogy a kiküldés a fizikai helyszíntől, az internetszolgáltató kilététől függetlenül működjön, regisztráljon SMTP-ért a mandrill.com felületen!

1. lépés: nyomja meg a SIGN UP feliratú kék színű gombot.

Regisztráljon egy tetszőleg emailcím jelszó párossal. Hogy melyik email címhez kívánja használni majd az SMTP-t, annak itt nincs jelentősége. A kapott SMTP bármelyik és bármennyi címhez tudja majd használni.
A GET STARTED gombra kattintást követően megjelenő ablakban megadhatja adatait statisztikai célokra. Vagy válaszhatja mindenhol az "Other" opciót, majd kattintson a SAVE gombra.
A következő lépésben kattintson a bal oldali Get SMTP Credentials gombra.
Itt már látja majd a SMTP hostját (mely minden esetben az smtp.mandrill.com), felhasználó nevét (mely az email cím, amivel regisztrált a mandrill.com oldalon), és a "+Add API Key" gombra kattintva itt fogja megkapni jelszavát.
A levelezőprogramban, gmail felületen, bárhol, ahol be kívánja állítani levelezését az itt, a bekeretezett részben, Key alatt található jelszót kell majd megadni SMTP jelszóként.

» Hogyan tudok automatikus válaszüzenetet küldeni?

Jelentkezzen be a webmail felületére (webmail.honlapom.hu) azzal az e-mail címmel, amiről a válaszüzenetet szeretné küldeni.

 1. Kattintson a jobb felső sarokban található Beállítások menüpontra, majd az Üzenetszűrők fülre,
 2. az Üzenetszűrők doboz alján található egy hozzáadás gomb (+) kattintson rá,
 3. ez után adja meg a szűrő nevét (pl: Házon kívül vagyok),
 4. "Az adott tulajdonságú beérkezett üzenetekre" részben a rádiógombot hagyja alapértelmezetten a középső beállításon, majd a legördülő menüket balról jobbra a következőként állítsa be: Címzett - tartalmazza, majd a beviteli mezőbe írja be a saját e-mail címét, amivel bejelentkezett,
 5. "... a következő műveletek végrehajtása" részben található legördülő mezőben válassza ki a "Válaszüzenet küldése (autoreply)" opciót, majd a mellette található mezőkbe írja be az üzenet szövegét és tárgyát,
 6. mentse el a szűrőt.
 7. A biztonság kedvéért tesztelje le egy másik e-mail címről küldött üzenette.

Több szűrő is létrehozható, hasonló logika alapján (üzenetek továbbküldése, üzenet törlése spam esetében, stb...).

» Mi a legfontosabb kritérium a helyes domain kiválasztásánál?

Az egyik legfontosabb szempont egy domain esetében, annak megjegyezhetősége a látogatók számára. Köthetjük a domain nevet a cégnevünkhöz (pl. Magyar Ablak Kft. - magyarablak.hu ), vagy köthetjük a szolgáltatásunkhoz ( ablakcsere.hu ) is. Amennyiben a cég profilja szűkíthető 1-1 szolgáltatásra az esetben javasoljuk az utóbbi megoldást.

Minnél rövidebb a domain annál használhatóbb, hiszen könnyebb megjegyezni és az elértés, elírás veszélye is kisebb.

Lehetőség szerint a kiválasztott domain írás- és kiejtési módja egyezzen meg.

» Milyen végződést válasszak?

Magyarországon a legértékesebb a magyar, tehát a .hu azonosító. Látogatóink nagy része egy honlapcímet hallva a végződést magától értetendően .hu -nak gondolja, ezért elsősorban .hu domain regisztrálására törekedjünk amennyiben a célcsoport magyarországi. Ha végképp foglalt minden lehetőség .hu alatt a .eu és a .com végződést javasoljuk.

» Saját emailcímet is kapok a domainemhez?

Igen, a honlap csomagok része a valaki@domainnév felépítésű email cím.

» Hogyan használhatom az email címet?

Az email címet használhatja webes felületen, vagy levelezőprogramba beállítva egyaránt. Az email cím átirányítható egy másik címre.