Gyakori kérdések

Kérem, tájékozódjon gyakran ismételt kérdésinkből! Biztosan talál választ az Ön kérdésére is.

Honlapkészítő működése

» Egyedi arculatot szeretnék a honlapomhoz!

A honlapját bármikor kérheti egyedi, testreszabott designnal, melynek csak fantáziája szabhat határt. Kérjük ajánlatkérésével keresse ügyfélszolgálatunkat itt:

Egyedi ajánlatkérés

» Szeretnék módosítani a honlap designon, mi a teendőm?

Amennyiben ért a html-hez és a CSS-hez lehetősége van kérni a DESIGN módosító alkalmazás bekapcsolását, így lehetősége nyílik a következőkre:

 • Egyedi honlaparculat elkészítése,
 • Meglévő designok átalakítása egyéni igényekre,
 • Képfeltöltés az arculati elemekhez,
 • HTML és CSS szerkesztő ablak,
 • Fejléc kép beállítási lehetősége.

Ha esetleg bizonytalan kérjen segítséget fejlesztőinktől a kapcsolati oldalon!

» Honlapkészítés során külső forráskódot (iframe kódot) beilleszthetek a honlapomba?

Igen, tud külső forráskódokat (iframe kódokat) is használni honlapján.
Erre a célra a szöveges modulra épülő tartalmakban van lehetősége a jobb oldali "Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése" dobozban.


Biztonsági okból bizonyos kódok tiltva vannak, így elképzelhető, hogy nem működik hibátlanul a beillesztés, ez esetben keresse ügyfélszolgálatunkat, hogy közösen találjunk megoldást a problémára.

» Hogyan tudok a honlapom minden oldalán megjelenő kiemelt tartalmakat elhelyezni?

A honlapkészítő felület (admin) 5.Elrendezés menüpont alatt a bal oldali inaktív dobozok közül választhat. Egyszerűen kattintson a kiválasztott dobozra és húzza a helyére azt (jobb vagy bal oldal). Ezt követően a toll-papír (szerkesztés) ikonra kattintva tudja a tartalmát szerkeszteni.

» Hogyan tudom a honlapkészítőben a kapcsolat dobozt szerkeszteni?

Kapcsolat doboz szerkesztéseA honlapkészítő felület 5.Elrendezés menüpontja alatt tudja a dobozt szerkeszteni a szerkesztés (toll-papír) ikonra kattintva.

» Hogyan tudom a Google+, facebook like és egyéb megosztást elhelyezni honlapomon?

A honlapkészítő felület 5.Elrendezés menüpontja alatt tudja amegosztás dobozt aktiválni: egyszerűen húzza be az inaktívak közül "fogd és vidd" technológiával, az Önnek szimpatikus helyre. Ezt követően a szerkesztés ikonra (toll-papír) kattintva tudja a Google+, facebook like és a többi megosztást aktiválni.

» Hogyan tudok facebook like box megosztást elhelyezni honlapomon?

Természetesen a Honlapom.hu honlapkészítő rendszere támogatja a közösségi média beillesztési lehetőségeit is. Manapság nagyon elterjedt lett a Facebook like box szolgáltatása, mellyel honlapjához készített rajongói közösségét tudja gyarapítani, ez által könnyebben biztosíthatja vállalkozása napi információinak eljuttatását az arra érdemes közönségnek.

Ha szeretne egy ilyen dobozt, a honlapkészítő felület 5. Elrendezés menüpontjának bal oldali Nem megjelenített dobozkból tudja az oldal elrendezésének megfelelő oldalra húzni.

Egyes arculatoknál az oldalsávban elhelyezett dobozok (így a like box doboz) szélessége miatt a like box nem alkalmas az üzenőfal megjelenítésére, ha azt tapasztalja, hogy a hozzászólásokat a doboz betördeli, ne használja ezt az opciót.

Ezt követően a Facebook felirat előtti "toll-papír" ikonra kattintva szerkesztheti a doboz tulajdonságait. A doboz szélességét az általunk választott design-nak megfelelően méretezi a rendszer. Magasságát nekünk kell megadni a megjeleníteni kívánt információknak megfelelően. Ezeket az aktuális információ előtt található négyzetek bepipálásával aktiválhatjuk. Majd a mentésre kattintva aktiváljuk beállításainkat.

» Hogyan tudok űrlapokat elhelyezni a honlapomon a honlapkészítő használatával?

Űrlap beillesztése A honlapkészítő felületem az Űrlapkészítő ikonon tudja létrehozni az űrlapokat, majd a szöveges tartalomra épülő menüpotokban a jobb oldali eszköztárból tudja beszúrni azt a honlapja tartalmába.
Az űrlapszerkesztő modulban létrehozott űrlapoknál, kérjuk kiemelt figyelmmel kezelje a levélküldés adatait. Ha kérdése van ezen beállításokkal kapcsolatosan, kérjük keresseügyfélszolgálatunkat.

» Egy űrlap több helyre (aloldalra) is elhelyezhető a honlapkészítőben?

Igen, egy űrlapot több menüpontba is beszúrhat. A szöveges tartalomra épülő menüpontokban a jobb oldali eszköztárból tudja ezt megtenni. Az űrlapszerkesztő modulban létrehozott űrlapoknál, kérjuk kiemelt figyelmmel kezelje a levélküldés adatait.
Az üzenet részben megadott szövegezést mindkét fél, tehát Ön is és ügyfele is látni fogja, mint visszaigazoló értesítés. Ha űrlap elemként egysoros beviteli mezőt beszúrunk, majd a felugró ablakban a mező tulajdonságainál az "E-mail mező" lehetőséget választjuk.Ennek segítségével kérhetjük be ügyfelünk email címét.

» Honlapkészítőben mire használjam az űrlapokat?

Az űrlapok segítségével interaktívabbá teheti honlapját, könnyedén helyezhet el:

Kapcsolat űrlapot: ahol a honlapra látogatók közvetlenül küldhetnek Önnek üzeneteket.

Ajánlatkérő űrlapot: aminek segítségével látogatói ajánlatot kérhetnek termékeiről, szolgáltatásairól.

Megrendelőlapot: így online értékesítheti szolgáltatásait, termékeit.

Bejelentkezőlapot: hogy ügyfelei online bejelentkezhessenek Önhöz.

Kérdőívet: aminek segítségével visszajelzést kaphat anélkül, hogy költséges kérdőíveket nyomtatna, terjesztene.

» Hogyan tudok videót illeszteni a honlapba a honlapkészítő segítségével?

Youtube videó beágyazása

Honlapom.hu honlapkészítő felületén lehetősége nyílik online közzétett videóinak megjelenítésére honlapján keresztül.

Erre az egyik legmegfelelőbb eszköz a YouTubevideóportál. Ha még nem rendelkezik ilyen fiókkal, akkor regisztráljon egyet teljesen díjmentes!

Ha elkészült a regisztrációval, töltse fel videóit, majd egy pár lépésből a feltöltést követően elhelyezheti őket honlapján. Természetesen nem csak az Ön által felöltött videókat tudja beilleszteni honlapjába, hanem mások által készített is.

Mi kell tennie?

A videó megtekintésénél talál alatta egyMEGOSZTÁS (1.) gombot és legördülése után egyBEÁGYAZÁS (2.) gombot. Rajta kattintva beállíthatja a videó méretét és egyéb lehetőségeit(3.). Talál egy kódot melyet ki kell másolnia (4.).

Youtube videó beágyazása

Ezután lépjen be a honlapkészítő felületre és válassza a 4.lépés (Tartalom) menüpontot. Válassza ki a menüpontot, amibe szeretné elhelyezni a videóját. Itt talál jobb oldalon egy "Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése" feliratú dobozt, melybe illessze be az imént kimásolt kódot. Majd a beszúrás gombra kattintva már készen is vagyunk!

Nincs más dolga, mint a mentés gombra kattintani és leellenőrizni, hogy honlapján megjelent-e a videó! (frissítsen Ctrl+F5 billentyű kombinációval)

Amennyiben szeretne segítséget kérni tőlünk a beillesztésben, akkor vegye felügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot!

» Hogyan tudok letölthető dokumentumokat elhelyezni a honlapon a honlapkészítő segítségével?

Dokumentum elhelyezése

A szöveges modulra épülő tartalmakban van lehetősége, a jobb oldali "Dokumentumfeltöltés" doboz használatával dokumentumokat feltölteni, majd a tartalomba illeszteni. A feltöltött dokumentumot a kis zöld nyilacskára kattintva tudja beszúrni a szövegkörnyezetbe, majd kijelölve a beszúrt fájlnevet átnevezheti.

Feltölthető dokumentumtípusok:
pdf, doc, docx, xls, xlsx, ppt, rtf, jpg, jpeg, gifm png, cdr, rar, zip, txt, odt, xml, mp3, mpg, avi, ico, swf

» Miként tudok beilleszteni Google térképet honlapomra a honlapkészítő használatával?

Keresse fel a Google Maps oldalát

Kérem, nyissa meg böngészőjét és tegye a következő lépéseket ahhoz, hogy be tudja illeszteni a saját térképét a Honlapom.hu adminisztrációs felületére.

Írja be a böngésző keresősorába a következő linket: http://maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl

Ha sikerült megnyitnia ezt a webcímet, akkor most Ön a google térkép oldalát találja. A keresőjébe adja meg a pontos címet (irányítószám, város, utca, házszám).

Google térkép beágyazása

Ha beírás megtörtént nyomjon egy ENTER billentyűt. Máris láthatja a pontos térkép találatot. (1. a lenti képen)

Körülbelül ezt kell, hogy lássa (természetesen az Ön által keresett címmel). Ha van találat, akkor egy ponttal jelzett piros buborék fogja ezt jelezni.

Keresett cím (iframe)kódjának megszerzése

Ha megtalálta a címet, kattintson a (2.) "Megosztás" gombra, majd a (3.) "Térkép beágyazása" lehetőségre, így kapjuk meg a keresett címhez tartozó térkép (iframe) kódját.

A felugró ablakban módosíthatjuk a térkép méretét (balra legördülő menü).

A bekeretezett részben található kódot kell kimásolni.(4.)

Figyeljen arra, hogy a kód nem csak annyiból áll, amennyit Ön lát jelenleg a mezőben. De ha egyszer belekattint ebbe a mezőbe a Google azonnal ki is jelöli Önnek.

Honlapom.hu felületére való beillesztés: Lépjen be felhasználójával

Lépjen be rendszerünkbe a megszokott módon, majd menjen a 4.Tartalom menüpontba (1.).

Válassza ki azt a menüpontját, melyen szeretné elhelyezni a térképét.

Módosítás gombra kattintva, nyissa meg a menüpont tartalmát.(2.)

A látott oldalon (jobb oldal) keresse a Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése elnevezésű dobozt. Illessze be ide a Google térkép oldalról kimásolt kódot, majd a beszúrás ikonra kattintva beillesztheti a tartalomba térképét. (3.)

Mentsen (4.)a mentés gombra kattintva és ellenőrizze a weboldalát (a térkép már meg is fog jelenni).

» Hogyan lehet a beépített szövegszerkesztőben betűtméretet növelni?

Betűméret növelése

A honlapkészítő felületen egy beépített szövegszerkesztő segíti a tartalom szerkesztésében és feltöltésében.

A szövegeket többféleképpen lehet bevinni: lehet wordből kimásolva vagy esetleg máshonnan másolt tartalomként, de lehet kézzel bevitt szöveget is felvinnie.

Ügyfeleink többsége szeretné szerkeszteni a szövegek betűméretét. Erre egyetlen megoldást adunk lehetőségnek.
A bal oldali képen láthatja, hogy talál egy lenyitható részt a tartalomszerkesztőben. Itt adhatja meg milyen formázást szeretne kijelölt szavaira, mondataira.
Három féle betűméretet lehet választani.

Betűméret növelése

Bekezdés: a honlapon található tartalom általános bekezdésként fog megjelenni, méretét illetően a kiválasztott honlap designon előre beállított méret lesz érvényes.

Címsor 3: ha egy kijelölt szöveget címsor 3-ra állítunk, az a honlap külső felületén hármas szintű címként formázódik. Itt is az lép érvénybe, mint a fentiekben, hogy a kiválasztott honlap arculatnak 3-mas címként beállított méretet fogják látni a honlapon. A címsor 1 a legnagyobb és minél nagyobb a mellette álló szám annál kisebb a cím betűmérete.

Címsor 4: a leírtak alapján ez a 4-es szintű cím, mellyel ugyanúgy változik a méret, mint a többi esetben.

Használja megfelelően ezeket a formázási lehetőségeket, ajánlásképpen az alábbiakban adunk pár lehetőséget.

Használja a tartalmának fő címeként a címsor3-mat.
Használja tartalmának alcímeként a címsor4-et.
Mindemellett használja a bekezdés formázást a tartalmának szövegezéseként.

Miért csak ennyi lehetőség van?

A honlapkészítő csapatunk és webergonómiai szakemberek döntéséből következett.
Ha több lehetőség állna az ügyfeleknek ennek módosítására, akkor nagy valószínüséggel megbontanák honlapjainak ergonómiai (arculati) egységét.

Természetesen nem zárjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy ettől függetlenül betűméret módosítást hajtsunk végre honlapján. Ha erre lenne szüksége, kérem keresse fel kollégáinkat a kapcsolat menüpontban!

» Miként helyezhetek el linket/hivatkozást honlapom tartalmában?

Mi az a link?

A szaknyelv hiperhivatkozásként említi. Úgynevezett élő kapcsolat. Ha egy szöveges részben létrehozunk egy ilyet, akkor megválotzik a szöveg kinézete és a felé vitt egérmutató is. Azért nevezik kapcsolatként mert egy másik tartalomra mutat és így bővebb információhoz juthatunk.

Tekintse meg hogyan tud a honlapkészítő felületen linket elhelyezni:

Link készítése Hozza létre azt a szöveges tartalmat, melyben linket szeretne beszúrni. Ha ez elkészült, akkor hozza létre a 3.lépésben(menü) azt a menüpontot is, melyre szeretné a linket irányítani. Majd ezt húzza a rejtett menük közé, ha nem szeretné, hogy a honlap külső oldalán megjelenjen.
Link készítése Most lépjen be a Keresőoptimalizálás menüpontba és azon belül a beállítások gombot válassza. Itt (jobb oldalt) talál egy táblázatot és keresse meg a legutóbb létrehozott menüpontot (amilyen néven létrehozta), majd jegyezze meg az URL oszlopban található nevet (természetesen ugyanabban a sorban, amiben megtalálta a létrehozott oldal nevét). Erre fogunk hivatkozni az alábbiakban.
Link készítése Nyissa meg a 4.lépésben(tartalom) azt a tartalmat, amelyben szeretnénk hivatkozni. Kattintson a módosítás ikonra. Jelölje ki azt a szöveg részt, amire szeretné tenni a linket! Majd kattintson jobb egér gombbal erre és válassza a "Link beszúrása/szerkesztése".
Link készítése

Itt adja meg a "Link URL" mezőbe azt a menüpont nevet amelyet a táblázatból másolt ki egy / (per) jel mögött. Például: /link-hivatkozás

Ha ez nem sikerül, akkor adja meg ugyanebben a mezőben a honlap teljes útvonalát és utána adja meg a fent beillesztett nevet.
Példáu: http://domain/menupont-neve

Ezután kattintson a mentés gombra és próbálja ki honlapján, hogy működik-e a hivatkozás.

» Mi az a horgony és hogyan helyezhetek el ilyet a honlapkészítőben?

Mi az a horgony?

Arra használjuk, hogy a webhelyünkön belül másik weblapunkra, hosszú dokumentumok meghatározott alcímére, vagy kívül álló weblapra ugorhassunk.

Mit tesz lehetővé a horgony használata?

 • Egy weblapon belül, az általunk kijelölt helyekre (pontokra, azaz horgonyokra) történő ugrást.
 • Webhelyünkön belül másik weblapunkra történő ugrást.
 • Webhelyünkön kívüli egy teljesen más weblapra történő ugrást.

Hogyan illesszem be?

Horgony készítése

Első lépésként nyissuk meg azt a tartalmat, amelyben szeretnénk elhelyezni a horgonyunkat (4.lépés - tartalom). Módosítás ikonra kattintsunk.

Álljunk az egerünkkel arra pontra a szövegben, ahová szeretnénk majd, hogy ugrasson a dokumentumban elhelyezett linkünk. Majd kattinstunk egyet, hogy megjelenjen a kurzor.

Horgony készítése A következő lépésként válasszuk a fenti szerkesztő ikonok közül a horgony alakú gombot. Ennek következménye egy felugró ablak, melyben meg kell adnunk a horgony nevét. Például a rész, ahová elhelyezzük a horgonyunkat enciklopédiával foglalkozik, akkor írjuk be azt (figyeljünk arra, hogy ne használjunk nagy és ékezetes betűket, mert hibát okozhat). Majd ha sikerült kattinson a Beszúrásra és mentésre
Horgony készítése

Már csak egy dolog maradt ki, annak a linknek az elhelyezése, melyre kattinva továbbugrat minket az elhelyezett horgonyhoz.

Általában ezt a szöveges tartalom legtetején szokták elhelyezni, mert akkor szem előtt van a látogatóknak.

A fenti példánkat követve írja az Enciklopédia szót és jelölje ki, majd jobb egérgomb használatával válassza a listából a Link beszúrása/szerkesztése lehetőséget.

Horgony készítése

Eggyel fentebb lévő mezőben megjelenik a horgony neve és egy # áll előtte. Ezt hagyjuk így, de az egeret vigyük a sor elejére.

Itt ki kell tölteni a Link URL mezőt. Írja be a következőket:

http://az-ön-domain-neve/menüpont/#horgony

Ha nincs még domain neve, akkor ebben az esetben a honlapjának elérhetősége kerül ide (pl.: azonosító.honlapom.hu).

Menüpont: ahol elhelyezte a horgonyt, ha ez a főoldal ott nem szükséges.

Minden horgony neve elé # kerül.

A mi példánkban így néz ki:
http://teszt.honlapom.hu/tudastar/#enciklopedia

Természetesen a végén a szöveges tartalmat el kell mentenünk.

Ezután próbálja ki, hogy működik-e a honlapján az elhelyezett horgony.

» Hogyan készítsek táblázatot és hogy állítsam be a tulajdonságait a honlapkészítés során?

Táblázat létrehozására/beszúrására Szöveges Tartalom típusú mezőben van lehetőség.

A szöveges tartalom oszlopos formába rendezésére (pl: árlista, nyitvatartás) a táblázat a legegyszerűbb és leghasznosabb módszer.

A megjelölt ikonra kattintva hozhatjuk létre a táblázatot helyben.

 

A bal oldali egyszerű felület segítségével adjuk meg a táblázat főbb tulajdonságait (természetesen ezeket a későbbiekben is bármikor módosíthatjuk)

 • Oszlopok és sorok száma
 • Cella belső köz (egy cellán belül a szöveg kerettől vett távolsága)
 • Cellaköz (a cellák közötti távolság)
 • Igazítás (a táblázat - és nem a benne lévő tartalom - igazítása)
 • Keret (0 esetén nincs keret és rács)
 • Szélesség/Magasság (ha üresen hagyjuk automatikusan a tartalomhoz igazodik)
 • Címsor (a táblázat címsora)

A kész táblázatot jobb egérgombbal szerkeszthetjük!

Amennyiben már meglévő, külső programban elkészített táblázatot szertne beilleszteni (ctrl+C - ctrl+V) , a formázást a beillesztést követően az admin felületen eszközölje. (A másolás során a formai beállításokat nem hozza magával a táblázat.)

» Mit tegyek, hogy ne SPAM-ként küldjem feliratkozóimnak hírleveleimet?

Elsősorban tudnia kell, hogy a felhasználói részére kiküldendő levelek SPAM mappába mehetnek, ha az alábbiakat nem veszi figyelembe.

Minden hírlevél szerkesztése során a kiküldő e-mail címének azt a címet állítsa be, amelyet a regisztrált honlapcsomaghoz állított be (Domain-Email menüpontban).

Mindez azért fontos, hogy felhasználói:

 • egyrészt beazonosítsák Önt és a levelezőprogram érzékelje, hogy biztonságos e-mail érkezett.
 • másrészt a hírlevél beindítását követően a honlapját látogatók feliratkozhatnak rá. Ha ez megtörténik, akkor a megerősítésről egy rendszerüzenet megy ki részükre.
  Önnek regisztrált e-mail címét kell megadnia, mint ezen rendszerüzenet kiküldője. Ezt a honlapkészítő felület 4. lépés (Tartalom) menüpontban a Hírlevél modul beállítások részében állíthatja be, ahol természetesen egyedire szabhatja a rendszerüzenet szövegét is.

» Mire használhatom a honlap készítőben az adatlapok modul szűrő, kereső mezőjét?

honlap készítő felület szűrők beállítása segítségével weboldala főoldalon található keresőmező keresési funkcióit és egyben a megjeleníteni kívánt termékek a termékfeltöltéskor hozzáadható tulajdonságait hozzuk létre, így biztosítjuk, hogy látogatóink a nekik legmegfelelőbb ajánlatot találják meg.
Pl: ingatlanforgalmazó cég – ingatlanok paraméterei –tól –ig meghatározásban

A szűrők és tulajdonságok meghatározásához lehetőségünk van egy vagy többválasztós, fix és intervallum, valamint legördülő menüs tulajdonságtípusokat választanunk, és elnevezésüket is szabadon változtathatjuk az elvárásoknak megfelelően.

» Hogyan állíthatom be saját termékemre az adatlap modul szűrő, kereső mezőjét a honlap készítő felületen?

Az egyválasztós Érték mező használata fix értékek, elnevezések meghatározására szolgál. A mező segítségével szabadszavas tulajdonságokat adhatunk meg melyekre konkrétan keresnek rá paraméter szerűen. Ilyen pl: szín, gyártó..stb.
Fontos! A mező nem jelenik meg a kereső dobozban, mivel a kereső első keresési paraméter megadási lehetősége a kifejezés, de a szabadszavas keresés miatt mindenkép javasolt a kitöltése, és tulajdonságként a termékhez adása.Ebből a mezőből csak egyet jelenít meg a rendszer.

Az Intervallum mező alkalmazásával –tól-ig értékeket adhatunk meg mértékegységtől függetlenül, így bátran alkalmazható akár Ár, nm, vagy motorteljesítmény meghatározására is.
 
A Legördülő választómező lehetőséget biztosít, akár helyszínek, vagy típusok előre felvitt alkalmazására, tehát pl: ingatlanos ide beírhatja, hol az ingatlan, a felhasználó pedig, ha konkrét helyen keres, akkor ezt a területet fogja választani a legördülő választómezőből.

Az Egyválasztós rádiógombokkal választási lehetőséget kínálunk pl:eladó, kiadó

A Többválasztós jelölő négyzettel több választási lehetőséget kínálunk, hogy az elvárásoknak megfelelő felszereltséggel ellátott terméket találják meg látogatóink.

Fontos, hogy egy tulajdonság típust többször is felhasználhat, ezzel teljes körűvé tudja tenni a végfelhasználó számára, hogy a számára leginkább megfelelő ajánlatot kapja meg.

» Hogy aktiváljam és használjam a szavazás modult a honlapkészítő rendszerben?

Ezt a modult úgy fejlesztettük ki, hogy egyszerű és könnyed használatával rengeteg információhoz tudja jutatni cégét, honlapját/webshopját! Az aktiválásához a következőket kell tennie:

Használata nem megszokott az eddigi moduljainkhoz képest. Ennek a modulnak beállításához a dobozokhoz kell mennünk. Belépve a honlapkészítő felületre válasszuk az 5.lépés (Elrendezés) menüpontot. A szavazás modul aktiválásához keressük meg a rejtett dobozok között a „Szavazás” címkével ellátott dobozt és húzzuk valamelyik aktív oszlopban. Ezáltal a modul aktiválása megtörtént.
szavazás indításához a kihelyezett doboz módosítására kell kattintanunk. A felugró ablakbakban hozzáadjuk a szavazás kérdését, majd feltöltjük hozzá a válasz lehetőségeket! A szavazás aktiválásával megjeleníti kérdését a honlapján! Segítségére lehet a szerkesztés során az „i” betűvel jelzett tippjeink! Amennyiben a megjelenített (aktivált) szavazásra már érkezett be szavazat, akkor ugyanitt a szavazás megnyitásánál megtekinthető az aktuális szavazás állapota válaszokra bontva %-ban.

A feltett kérdésekkel és a válaszokkal olyan értékes információkra tehet szert, mellyel a honlapját vagy honlapja szolgáltatását tudja javítani, esetleg a felhasználóival folytatott kommunikációban is segíthet!

Jó munkát kívánok a szavazás modul használatához!

» Hogyan használjam és állítsam be a banner modult működő honlapom esetén?

Banner modul használata hasonlóképpen működik, mint a Szavazás modul! Dobozos formában tudja kihelyezni oldalára bannerjeit, hirdetéseit a honlapkészítő felület 5.lépés (Elrendezés) menüpontjában. A rejtett dobozok között megtalálja „Hirdetés” címkéjű dobozát, melyet egy fogd és vidd módszerrel helyezze ki egy aktív oszlopba. A doboz tartalmát a módosítás gombra kattintva tudja szerkeszteni. Két gombot talál a felugró ablakban: „Új hirdetést adok hozzá!” ezzel a gombbal tudja hozzáadni legújabb hirdetését, a másik a „Hirdetés beállítása” ezzel a menüponttal tudja finom hangolni a bannereit.

hirdetés hozzáadásánál kövesse az „i” betűvel jelzett tippjeinket, mellyel könnyen elsajátíthatja a modul használatát. A hirdetés feltöltésénél 3 féle lehetőséget biztosítunk: Képfeltöltés (.GIF, .JPG, .PNG, max. 180 pixel szélességű), Kódfeltöltés, és Animáció feltöltés (.SWF / flash animáció).  

feltöltött hirdetések után érdemes elvégezni a beállításokat, melyben megadhatja a honlapon megjelenő doboz címét, listázandóbannerek darabszámát és sorrendjét.

Amennyiben további szüksége lenne ezzel a modullal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

Sok sikert kívánunk hirdetésihez!

» Mire használhatom az adatlap modult?

Az adatlapok modul a webáruház nyújtotta termékbemutatási lehetőségeket biztosítja Önnek honlapján. Olyan termékeket, szolgáltatásokat jeleníthet meg amiket nem tudna webáruházban értékesíteni, de mégis szükséges lenne egy teljesebb körű bemutatás egy egyszerűen kezelhető felületen. A teljesség igénye nélkül, ezen modul használata kifejezetten hasznos ingatlanértékesítő, bérléssel, utazással foglalkozó vállalkozások számára. A modul használatával a következő tulajdonságokat jelenítheti meg:

 • termék tulajdonságok (saját elképzelések szerint szerkesztett tulajdonságok),
 • kiemelés, akár főoldalra dobozba elhelyezve is,
 • kereső (oldalon belüli keresés az elhelyezett termékekre szerkeszthető keresési funkciók segítségével),
 • adatlap hozzászólások, közvetlen ajánlatkérés,
 • szerkeszthető levélsablonok, válaszlevelek, melyeket automatikusan küld a rendszer amennyiben érdeklődés érkezett a termékre
 • nyomtatható adatlap
 • részletes kereső
 • közösségi média integráció
 • elküldöm ismerősömnek funkció
 • főoldalra dobozka

honlap készítő felületen az adatlapok fül alatt viheti fel megjelenítendő termékei elnevezését, cikkszámát, leírását, képeit, emelheti ki vagy inaktívvá teheti, ha átmenetileg nem szeretné, hogy megjelenjen, valamint a szűrők fül alatt saját kezűleg megszerkesztett tulajdonság típusokat amik alapján kereshetik a terméket.

» Mire figyeljünk a hírlevél küldésnél, hogy ne sértsük meg a hírlevél küldés szabályait.

Nem küldhetünk mindenkinek hírlevelet akinek az email címét birtokoljuk, csak azoknak akik hozzájárultak a levélküldéshez. Ilyen hozzájárulás ha honlapunkon keresztül feliratkoztak a hírlevélre, vagy ha írásban jelezték szándékukat az adott email címről. Magyarországon szigorúan szabályozzák a hírlevelek, és reklámlevelek küldését, kéretlen hírlevelekre küldése szankciókat von maga után, ezért kizárólag olyan listára küldjünk leveleket melynek legális eredetét bizonyítani tudjuk.

A hírlevélküldő alkalmazás megkezdése előtt Önnek el kell fogadnia azon felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat, melyeket az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. és a 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Ektv. - elektronikus kereskedelmi törvény) szabályoz.

» Mi célból használjuk a hírlevelet?

Hírlevelet (általában) azzal a céllal küldünk, hogy felkeltsük érdeklődését meglévő és leendő ügyfeleinknek, az általunk biztosított lehetőségekre. Ezek lehetnek új információk, akciók, nyereményjátékok, új szolgáltatások fejlesztések, érdességek vagy bármi amiről úgy gondoljuk, hogy meggyőzheti látogatóinkat, így konvertálva őket érdeklődőkből vevőkké.

» Mi az a hírlevél modul, és mire használható?

A hírlevél az e-mail marketing eszköze. Ezt az eszközt, a legtöbb marketing szakember a marketing eszközök messiásaként emlegeti. Nem véletlenül: hírlevél megoldásunkkal elkészített honlapunk látogatóiból, érdeklődőinkből költséghatékonyan, minimális ráfordítással konvertálhatunk új vevőket illetve növelhetjük meglévő vevőink vásárlási hűségét.

» Miért nem tudok képet feltölteni a honlapkészítő felületen?

Ha képfeltöltés közben hibát tapasztal, az alábbiakat tanácsoljuk:

 • győződjön meg róla, hogy az internetkapcsolata kifogástalanul működik (amennyiben lassú az internete, a nagyobb képek feltöltesekor problémák adódhatnak)
 • győződjön meg róla, hogy a feltölteni kívánt kép mindhárom feltételnek megfelel (JPG kiterjesztés, max. 3000x3000 pixel, max. 3 MB méretű)
 • indítsa újra böngészőjét

Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

» Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a hírek-cikkek modullal, menüponttal?

Amennyiben olyan menüpontot szeretne létrehozni, ami cikkszerűen jelenik meg, tehát van egy listaoldal, majd annak egy részletes aloldala, akkor a hírek modul a legjobb, legegyszerűbb választás. Ez lehet a vállalkozásához, termékéhez, szolgáltatásához kötődő hírek, közlemények, akciók, programok, de akár egy szolgáltatás bemutató, vagy akár blog funkcióra is alkalmazható.

A hírek menüpontot, kiemelheti kezdőoldalra és dobozba, tehát hasznos marketing eszköz, és keresőoptimalizálási célokat is szolgál, hiszen az aloldalak alkalmazásával a belső linképítést segíti. A hírek menüpont életre kelti honlapát, ügyfelei gyakrabban látogatják, ezáltal sűrűbben találkoznak ajánlatával.

A modulba lehetősége van hírnek címet, bevezető szöveget, formázható leírást, dátumot rendelni, a hírt kiemelheti, aktiválhatja, a leírásba letölthető dokumentumot helyezhet el, listaoldali képet, több tartalomba elhelyezhető képet rendelhet hozzá. Mint ahogy az egyéb szöveges menüpontokba is, a hírekbe is beszúrhat űrlapokat, videókat, a hírekhez engedélyezhet hozzászólási lehetőséget is. Az részletes oldalon integrálva vannak a közösségi média megosztási lehetőségei, tehát az oldalra látogatók egyszerűen like-olhatják, megoszthatják, kinyomtathatják, elküldhetik ismerősüknek egy beépített e-mail funkció segítségével.

Ha a tartalom nem köthető időponthoz, tehát például egy szolgáltatás bemutatásra használja, letilthatja a dátum megjelenítését.

» Hogyan tudok változó fejlécképet hozzáadni honlapomhoz?

A honlap készítő rendszerben lehetősége nyílik, hogy ne csak egy statikus kép legyen feltöltve, hanem animált képek váltakozzanak. A képekre szöveget és gombot helyezhet el, mellyel hivatkozhat webshopjában termékre, adatlapra, hírre, vagy egyéb más tartalomra.

Ez a funkció, egyrészt esztétikussá, moderné teszi honlapját, másrészt nagyon jó marketing eszköz, hiszen a legfeltűnőbb helyen ajánlhatja saját szolgáltatását. Másrészt keresőoptimalizálási szempontból is hasznos, hiszen a honlap kódjának elején helyezhet el releváns szövegkörnyezetben linket termékére, szolgáltatására ezzel a belső linképítési eszközzel.

Hogyan tudja beállítani?

A honlap készítő rendszerben a "2. Fejléc" menüponton belül kattintson a "Mozgó fejléckép szerkesztő" fülre, állítsa be az animációkat, és az elrendezéseket. Számos funkció áll rendelkezésére:

 • az animáció helye,
 • az animáció átmenet módja,
 • lejátszási sebesség meghatározása,
 • automata lejátszás engedélyezése,
 • a képek közötti idő meghatározása,
 • többfajta navigáló gomb beállítása,
 • véletlenszerű lejátszási sorrend,
 • lapokon belüli elemek elhelyezésének variálása.

A beállítások elvégzése után kattintson a mentés gombra, ezt követően egyenként felviheti az animált háttérképeket, és az azokon elhelyezett tartalmakat.

A tartalmak a következőkre vonatkoznak:

 • Kép rövid címe
 • Rövid szöveg
 • Akció gomb neve
 • Akció gomb SEO címe (link title)
 • Link, ezen belül a rendszer felajánlja modulonként a linkeket, tehát nagyon egyszerű behelyezni.

A beállítások után mentse el, majd adja hozzá a többit is. Miután feltöltötte és beállította az összes fejlécképet, azokat "fogd és vidd" módszerrel sorba rendezheti.

Lehetősége van arra is, hogy az itt beállított fejléckép animációt ne a fejlécbe tegye ki, hanem a kezdőoldalra helyezze el. Ehhez azt kell tennie, hogy a beállításoknál bekattintja az "A kezdőoldalon használom" jelölőnégyzetet. Ez akkor lehet hasznos, ha szeretné az eszközt kihasználni, de a fejlécképét nem akarja terhelni ezzel, mert a logója és a fő mondanivalója van elhelyezve a fejlécképen.

A fejléc animációt a fejlécben nem lehet minden honlap stílusnál alkalmazni, mert vagy nincs fejléckép, vagy nagyon kicsi az, ebben az esetben az előbb említett megoldást kell alkalmazni.

» Hogyan tudok a honlaphoz igazodó teljes méretű képet feltölteni és beilleszteni?

A honlapkészítő rendszer használatakor leggyakrabban a szöveges tartalmi modul

segítségével töltünk fel képeket!

Ezeket a képeket a rendszer adottságaiból kifolyólag többféle képen tudjuk a tartalomba beilleszteni.
(Szöveghez igazítva balra, szöveghez igazítva jobbra, középre. Itt lehet eldönteni, hogy kis képet vagy nagy képet szeretnénk feltölteni).

A képaláírás ebben az esetben, az alt címkét jelenti, melyet nem a felhasználóknak hanem az oldalt vizsgáló, olvasó robotoknak töltünk ki.


A feltöltött képet a rendszer minden esetben megvizsgálja és átalakítja. Lényegében ez az átalakítás azért szükséges, hogy felkészítse rendszerünk a képet a további használatra. A rendszerben a feltöltött képet függetlenül a feltöltési mérettől maximum 600 pixel széles méretben használhatja. Ez a méret a kiválasztható arculatok tartalmi rész méretéhez lett igazítva. 

Ezt a maximális méretet a következő lépésekkel tudja elérni:

 • Töltse fel a képet a kiválasztott szöveges tartalmi modult használó menüpontjához.
 • Válassza a tartalomba illesztési funkciók közül a legutolsót (teljes méret).
 • Majd a tartalomba illesztést követően kattintsunk a képen jobb gombbal és válasszuk a "Kép beszúrása/szerkesztése" lehetőséget. Majd kattintsunk a megjelenés fülre. Itt a következőre kell ügyelnünk: a CSS stílus menőt hagyjuk üresen, a méret első mezőjébe írjuk be a 600-at és kattintsuk be az alatta található aránytartás opciót! 

Ezekkel a lépésekkel el is készült a beillesztett kép legnagyobb méretben való beillesztése.

» Hogyan publikálhatom az interneten Google Drive-on feltöltött tartalmamat?

A Drive szolgáltatása egy nagyszerű eszköz, melynek segítségével fájljainkat biztonságosan a "felhőben" tárolhatjuk. A Google ingyenesen 5Gb tárhelyet ad nekünk, melyen feltöltött fájlainkat megoszthatjuk Google-os ismerősinkkel vagy van rá lehetőség ezeket nyilvánossá tegyük!

Ez azért lehet fontos, hogy honlapunkon vagy webshopunkon keresztül felhasználhassuk!

Ahhoz, hogy nyilvánosan bárki számára elérhető legyen a Drive-ban elhelyezett tartalmaink az alábbi lépéseket kell elvégeznünk!

Nyissuk meg a Drive-unkat és jelöljük ki azokat a fájlokat, amelyeket nyilvánossá szeretnénk tenni (1. számmal jelöltük a képen).

Majd kattintsunk a megosztás gombra a menüsoron, melyet 2. számmal jelöltünk a képen.

Ezt követően felugrik egy ablak (a második képen láthatjuk ennek részletét), itt tudjuk generálni megosztási linket a képen látható gomb megnyomásával.

Ezt követően tudjuk beállítani a publikálás jelenlegi szintjét. (ez feltehetően privát)

Ezt a privát formát, a módosítás gombra kattintva tudjuk megváltoztatni. 

Ahhoz, hogy mindenki által elérhető legyen a tartalmunk, válasszuk ki a módosításnál a "Nyilvános az interneten" lehetőséget. Majd mentsünk rá.

Ezt követően mentsük teljesen a változásokat. 

Az előző ablakban látott megosztási linket mostantól bárhová felhasználhatjuk a neten, mivel most már nyilvános lett. Ezután már akár fel is használhatja internetes webáruházába vagy honlapjába.

» Hogyan tudok a honlapomhoz menüpontokat/almenüpontokat létrehozni?

A honlapkészítő felületen (admin), a "3. Menü" részben tud menüpontokat létrehozni, itt a bal oldali "Menüpont hozzáadása" dobozban válasszon egy menüpont típust, majd kattintson a listában szereplő kis plusz ikonra. Kattintás után egy felugró ablakban adhatja meg a menüpont nevét, ami a mentést követően megjelenik a szélső menüsor utolsó elemeként. További menüpontokat is ezzel a módszerrel tud hozzáadni. Majd "fogd és vidd" technológiával a megfelelő helyre rendezni.

Almenüket a szélső és a felső menüsorban van lehetősége létrehozni. Egyszerűen, "fogd és vidd" módszerrel húzza az almenüként kiválasztott menüpontot egy másik menüpontra, majd ha annak helye beljebb ugrik engedje el és máris almenüként fog szerepelni. 

Nincs mélységi korlát, de maximum 2 mélységet javaslunk használni, hogy menüszerkezete átlátható maradjon.

Ha a menüpontot ki szeretné törölni, át szeretné nevezni, vagy szerkeszteni szeretné annak tartalmát, vigye az egeret a menüpont fölé. Ekkor előugrik egy kis segédmenü, aminek a segítségével azonnal elérheti az előbb felsorolt funkciókat.

» Hogyan emeljem ki a fontos tartalmakat, menüpontokat, kategóriákat honlapom főoldalán?

A kezdőoldali dobozok használatával kiemelhet honlapja nyitóoldalára figyelemfelkeltő dobozokat, amelyekbe egy képet, egy rövid leírást, és egy gombot tud elhelyezni. A gomb keresőbarát módon egy hivatkozást nyit meg, ami lehet a honlapon belül 1 aloldal, vagy termék, esetleg termékkategória is. Az eszköz használatával látványosabbá teszi honlapját, amellett hogy felhasználóbarátabb módon irányíthatja 1-1 fontos tartalomra a figyelmét.

Ha szeretné használatba venni a 4. lépésben a "Kezdőoldali kiemelt dobozok" részben található "Dobozok alapbeállításai"-ban határozza meg hogyan nézzen ki, milyen elemek jelenjenek meg dobozonként (doboz képe, doboz címe, doboz rövid leírása, tovább gomb), az itt található elemeket letilthatja, hogy ne jelenjen meg minden elem, és tetszés szerinti sorrendbe is rendezheti. Meghatározhatja a kép milyen magas legyen, több sorba is rendezheti dobozait, és megadhatja egy sorban hány elem/doboz jelenjen meg. A dobozok úgy vannak elkészítve, hogy a kép felbontásától függően jól jelenjenek meg, és akármennyi dobozt is tesz ki egy sorba, azok alkalmazkodni fognak a honlapja szélességéhez.

Ha a beállításokat megadta, kezdje el felvinni a dobozokat az "Új dobozt adok hozzá" gombra kattintva. A felugró ablakban töltse ki a tartalmakat, majd kattintson a mentés gombra. A következő dobozt is így adhatja hozzá.

A dobozban a kép feltöltésénél, ha túl sokáíg tölt a rendszer, az azt is jelentheti, hogy nem a megszabott méreteken belüli képet próbálja feltölteni. Így kérjük mindig ellenőrizzék a feltölteni kívánt kép paramétereit. A feltöltés végeztével a mentés után, hogy a legfrissebb verziót lássa kérjük használja a honlapon a Ctrl+F5 billentyű kombinációt.

» Hogyan illesszek be naptárat a honlapom.hu honlapszerkesztőben készülő honlapomba?

Lépjen be google / gmail fiókjába.

A jobb felső sarokban található alkalmazások (az email cím mellett balra található csempés ikon) közül válassza a Naptárat.
A megfelelő nézet, és megosztani kívánt naptár kiválasztását követően az adott naptár melleti lefelé mutató nyílra kattintva válassza a Naptárbeállítások opciót. 
A következő lapon a Naptár beágyazása sorban - képünkön fekete nyíllal jelölt - Szín és méret személyre szabása, illetve más beállítások linkre kattintva tudja naptárát a beillesztés előtt személyre szabni. Ezt követően a megjelenő, - képünkön piros keretben - másolja vágólapra (használhatja a CTRL+C billentyűkombinációt is), majd illessze be a honlapszerkesztő felület 4. Tartalom fülén a kívánt helyre, a Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése elnevezésű doboz segítségével. (Lásd lentebb)
 
OPCIONÁLIS LEHETŐSÉG: 
a naptár megosztása fülön beállíthatja, hogy a naptár legyen nyilvános!

Honlapom.hu felületére való beillesztés: Lépjen be felhasználójával

Lépjen be rendszerünkbe a megszokott módon, majd menjen a 4. lépés-hez (Tartalom).

Válassza ki azt a menüpontját, melyen szeretné elhelyezni a naptárat.

Módosítás gombra kattintva, nyissa meg a menüpont tartalmát.

A kapott naptárkód beillesztése

A látott oldalon (jobb oldal) keresse a Facebook, Ingyenhívó, Youtube videó kód beillesztése elnevezésű dobozt.

Illessze be ide a Google naptár oldalról kimásolt kódot, majd a beszúrás ikonra kattintva beillesztheti a tartalomba naptárát.

Mentsen a mentés gombra kattintva és ellenőrizze a weboldalát (a naptár már meg is fog jelenni).

» Hogyan legyen többnyelvű honlapom?

Egy nyelvű honlap: Amennyiben Ön csak egy bizonyos nyelven szeretné üzemeltetni az oldalát, akkor a profil menüpontban tudja beállítani a kívánt nyelv elérését.
(A nyelv átállítását követően a beépített rendszer szövegek változnak meg az adott nyelvere, a szöveges tartalom fordításáról Önnek kell gondoskodnia.) 

Többnyelvű honlap: Ha Ön a magyar nyelven kívül más nyelvet is szeretne hozzárendelni honlapjához-webáruházához akkor a következőket kell tennie:

 • Regisztráljon egy újabb oldalt, azon a néven, ami a fő oldala és tegye mellé a választott nyelv rövidítését (pl: azénhonlapom-en).
 • Honlapja tartalmát töltse fel a kívánt nyelven, majd a profil menüpontban állítsa be, hogy melyik nyelvet illesztette honlapjához és jelezze ügyfélszolgálatunkon, ha elkészült.
 • Ezt követően mi társítjuk nyelvesített oldalát a főoldalhoz és elérhetővé tesszük a főoldalra elhelyezett nyelvválasztó gombokkal, valamint aldomainnel. (Természetesen van lehetősége a nyelvnek megfelelő domain név társítására is, ehhez külön domain név regisztrációs lapot kell kitöltenie).

A rendszer nyelvesítéseit folyamatosan bővítjük, a jelenleg elérhető nyelvekről valamint a szolgáltatás díjairól érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál!

» Hogyan tudom a feltölteni kívánt képet átméretezni?

Képek átméretezése Windows rendszerben

 1. Kattintson a jobb egérgombbal az átméretezni kívánt képre, majd válassza a szerkesztés opciót!

 2. A felső menüben válassza az Átméretezés opciót!

 3. Adja meg az új méretet képpontban vagy százalékban, ügyelve az arány megtartására!

 4. Mentse el az átméretezett képet a Mentés másként opcióval!

 

» Hogyan hozzak létre hírlevél kampányt?

A hírlevél küldés modul egyik legfontosabb lehetősége. Míg a hírlevél küldésnél egy-egy hírlevelet tudunk kiküldeni manuálisan, a kampány használatával több levélből álló sorozatott küldhetünk látogatóinknak bizonyos eseményekhez kötve ezeket.

Lehetőségünk van a feliratkozás dátumához, egyedi dátumhoz stb. kötni, valamint késleltetni is a kiküldést a választott célcsoportnak.

Hírlevél hozzárendelése kampányhoz:

 1. lépés: Válassza ki a hírlevelet a legördülő listából, amelyet már korábban létrehozott.
 2. lépés: A kiküldést kiváltó esemény meghatározása:

Feliratkozás dátumához: ez az opció a 3. lépésben megadható késleltetéssel összefüggésben is működtethető. Pl. a feliratkozás időpontjához képest 3 órával később küldi a rendszer az adott hírlevelet, amely a 3. lépésben megadható.

A hírlevél megnyitásához: itt választhat, hogy melyik korábban létrehozott és egyben kiküldött hírlevél megnyitásakor küldje ki a rendszer a jelenleg, az 1. lépésben választott hírlevelet. Tehát itt feltételezzük, hogy több hírlevél, azaz legalább 2 db már létrehozásra került. A funkció csak ebben az esetben működik.

A hírlevél átkattintásához: a legördülő listából válaszható ki a hírlevél. Ebben a korábban már kiküldött hírlevélben található linkre kattintást követően, a feliratkozó megkapja ezt a levelet, amelyet az 1. lépésben választott ki.

A következő naphoz rendelve: a funkció azt feltételezi, hogy van egy nagyobb eseményünk például tárgyhó valamely napján, ezért mi tudjuk, hogy előtte mondjuk egy héttel, szeretnénk kiküldeni a jelen hírlevelet, az esemény napjához viszonyítva.

Ügyfélhez rendelt egyedi dátumhoz: ezt az adott feliratkozónál, az E-mail címek menüpontban, az érintett e-mail cím előtt a papír tollal ikonra kattintva megjelenő szerkesztő felületen állíthatja be.

 1. lépés: Késleltetés a fent megadott eseményhez: az opció a 2. lépésben beállítottakhoz viszonyít.

FONTOS!

A kampány létrehozása több hírlevél előzetes létrehozását feltételezi.

» Hogyan tehetem a főmenüpontomat, melyhez almenük is tartoznak, nem kattinthatóvá?

1. az admin felület 3.Menü pontjában kattintson a hivatkozás modul melletti + jelre:


2. a felugró ablakba adja meg a menüpont nevét, majd az URL mezőbe karakterre pontosan, írja be az alábbi kódot:

javascript:void(0)

majd nyomjon a mentés gombra.

3. ezek után helyezze ez alá a menüpont alá, az almenüként használni kívánt menüpontokat


A honlapon megtekintve, frissítse a nézetet egy Ctrl+F5 billentyű kombinációval ahhoz, hogy a legfrissebb állapotot lássa, és a fő menüpontja már nem is lesz aktív!

» Miért használjak Google Captcha szolgáltatást, mire jó?

Kezdjük ott, hogy mi az a Captcha?

A szakportálok így vélekednek: a számítástechnikában olyan automatikus teszt, ami képes megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől. A teszt során a számítógép generál egy feladványt, amit csak egy ember tud helyesen megválaszolni.

Számos ilyen megoldással találkozhatott már Ön is, például egy elmosódott szöveget kellett egy képről kiolvasnia és beírnia egy mezőbe. Vagy például ilyen amikor betűk számok jelennek meg és azt kellett megadnia ellenőrzésképpen.

Esetleg ismerős lehet Önnek a „Nem vagyok robot” pipálós megoldás?

Ez a Google Captcha! Mi is ezt alkalmazzuk a honlapom.hu rendszerünkben de a legfrissebb megoldását. Ebben a legfrissebb verzióban (v3) már pipálni sem kell egyszerűen a háttérben történik meg az ellenőrzés.

Miért a Google?

A Google erőforrásai – szakértelme lehetővé tették, hogy a nem megfelelő „személyek” (robotok, gépek) kizárását a lehető legbiztonságosabb módszerrel tudjuk kezelni.

Tegyük fel, hogy van egy szavazás - bizonyos gépek a végeredmény esetén csalni szeretnének. Ezzel a megoldással a jövőben nincs lehetőség. Ilyen még, hogy ha űrlapjainkat nem szokványos módon próbálják beküldeni milliószor, a fent említett módszer bevezetésével nem lesz lehetőség erre.

» Hogyan használjam a Google Captcha-t a honlapom.hu rendszerében?

A honlapkészítő felületen a „Profil” menüpontban jobb alsó részben talál egy dobozt melynek címe „Google reCaptcha beállítások”. Itt két biztonsági kulcsot kell megadni a szolgáltatás igénybevételéhez. Az egyik kulcs (alapkulcs) biztosítja a honlapot, a másik (biztonsági kulcs) pedig az ellenőrzéskor van szerepe.

Ezeket a kulcsok beszerzését a https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.html oldalon tudja megtenni. Szükséges hozzá egy Gmail-os fiók.

Az oldalon a jobb felső részben kattintson az „Admin console” gombra, majd jelentkezzen be a Gmail-es fiók megadásával.

A megjelenő felületen (Register a new site) fogjuk a kulcsokat kigenerálni.

A „Label” részben egy tetszőleges nevet adhatunk meg amivel később azonosítani tudjuk magát a szolgáltatást.

A következő mezőben (reCaptcha type) válasszuk ki a „reCaptcha v3” lehetőséget.

A Domains részben adjuk meg a honlapunk elérhetőségét, domain nevét. Itt elég a domain nevet http:// vagy https:// és www nélkül megadni. Például: honlapom.hu

Ezt követően nyomjuk meg a mező előtti plusz jelet, ezzel fixáljuk az elérésünket.

A következő „Owners” részben megadhatjuk a tulajdonos elérhetőségét, de ezzel nem kell foglalkoznunk – automatikusan ki van töltve. Már csak el kell fogadnunk a szerződési feltételeket (Accept the reCaptcha Terms of Service).

Végezetül kattintsunk a „Submit” gombra.

Ezt követően megjelenik egy új felület, amelyen kimásolhatjuk a „Site key”-t és a „Secret key”-t.

A site key-t másoljuk át a profil menüpontunk (honlapkészítő rendszer) alap kulcs mezőjébe és a secret key-t pedig értelemszerűen a biztonsági kulcs mezőhöz illesszük be.

A Google felületét akár innentől kezdve be is zárhatjuk. A profil menüpontunkon (honlapkészítő rendszer) belül ahol megadta a kulcsokat még talál két mezőt. Ezzel lehet aktiválni a védelmi szolgáltatást.

Itt bekapcsolhatja, hogy hírlevél feliratkozásokra érvényesíti védelmet és lehetőség van még az Ön által létrehozott űrlapokra is érvényes legyen az ellenőrzés. 

FONTOS: Meglévő űrlap esetén akkor használható a szolgáltatás amennyiben az űrlapszerkesztőnél újra elvégez egy mentést!

Cégünk azt javasolja, hogyha mindkettő be van kattintva, ez nagy védelmet fog nyújtani számunkra a jövőben.